Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten

Karel Appel. Femmes, Enfant, Animaux 1951.
Eigendom van Cobra Museum

In het Sharjah Art Museum in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten is vorige week (9 september) met medewerking van het Cobra Museum in Amstelveen de expositie ‘CoBrA: 1000 Days of Free Art’gestart. Die biedt een overzicht van de CoBrA kunstbeweging. De nadruk ligt op de vier Nederlandse kunstenaars: Appel, Brands, Constant en Lucebert.

Het is de tweede in een serie van wereldwijde tentoonstellingen om het CoBrA erfgoed internationaal uit te dragen. Het overzicht van de CoBrA kunstbeweging bestaat uit ruim 60 CoBrA kunstwerken en documentair materiaal. De werken van de vier Nederlanders komen uit de collectie van het Cobra Museum, aangevuld met langdurige bruiklenen.

Sinds drie jaar voert het Cobra Museum met het programma Cobra Global een actief acquisitiebeleid op een wereldwijde schaal. Dit programma sluit aan bij de missie van het museum het CoBrA gedachtegoed uit te dragen en de eigen collectie ook buiten de museummuren te tonen.

Na een presentatie in Muscat, Oman, viel nu dus de keuze op Sharjah. Overige trajecten zijn ingezet in onder meer Abu Dhabi, Brazilië, Mexico, India en Indonesië.

 

Lees ook:Cobra werken uit AV in museum Oman
Lees ook:Rietveld studenten in het Cobra Museum
Lees ook:Cobra Museum bijna 100.000 bezoekers
Lees ook:Cobra Museum exposeert in Istanbul
Lees ook:Zomerprogramma met unieke collectie in Cobra Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.