Hoe schildpad van snelle haas wint

Het verteltheater voor kinderen voor kinderen De Bron was woensdagmiddag 9 augustus in de bibliotheek aan het Stadsplein, voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Eerder was het al in Uithoorn gebeurd. Het ging over de snelle haas en de langzame schildpad, waarbij de kinderen luisteren, zongen en knutselden. Zangeres Carla zong vooraf met de kinderen een liedje over wat opletten is.

Als men met zijn hart oplet, doen hoofd en handen vanzelf mee. Daarna kerken de kinderen naar de spannende wedstrijd tussen beide dieren met als scheidsrechter de vos. Het verhaal is de fabel van de dichter Aesopus uit Griekenland. De haas denkt makkelijk te zullen winnen, spant zich niet in, wordt slaperig, denkt gerust een dutje te kunnen doen, maar als hij wakker wordt, heeft de schildpad de finish bijna al bereikt.

Vos zegt: “Jammer haas, je hebt verloren. Schildpad doet rustig aan en was er toch het eerst. Eerlijk is eerlijk.” In de zomervakantie is er op de woensdagmiddagen om 15.30 uur voorlezen in de kinderhoek van de bieb.

 

Lees ook:Hazeltje en Grote Haas in Schouwburg
Lees ook:Laan vernoemd naar schilder Toon de Haas
Lees ook:Harry de Haas koninklijk onderscheiden
Lees ook:Expositie Toon de Haas in Jan van der Togt
Lees ook:Dichter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.