Harry de Haas koninklijk onderscheiden

De vooral in sportkringen bekende Harry de Haas is benoemd tot Ridder in de orde vcan Oranje Nassau. Burgemeester Van Zanen reikte hem woensdag (17 januari) de daarbij behorende versierselen uit in de VIP-room van de Emergohal.

 

De Haas is sinds 1990 voorzitter van de Stichting Top Volleybal AMVJ Amstelveen, een binnen de volleybalvereniging functionerende afdeling. Al voordat de stichting bestond, werkte De Haas voor de topteams van de balvereniging. Mede door zijn inzet werd Amstelveen in de jaren ‘71, ‘72 en ‘73 tot Sportstad van het Jaar. In 1988 werd hij na de finale van de Europacup I voor herenteams benoemd tot erelid.

In de jaren zeventig adviseerde hij de gemeente pro deo bij de ontwikkeling van een plan voor exploitatie van gemeentelijke sportaccommodaties voor reclamedoeleinden. In 1985 nam hij op verzoek van het gemeentebestuur het initiatief tot de oprichting van het Delta Lloyd Sportcentrum.

Ook buiten de eigen vereniging maakte men gebruik van zijn kennis. Hij stak onder meer veel energie in de huidige opzet van de eredivisie en de wedstrijdconcepten met als doel topvolleybal in Nederland op de kaart te zetten. Vooral in moeilijkere tijden heeft hij veel gedaan voor de nationale volleybalteams en wist hij sponsors ervan te overtuigen dat daar muziek in zat. Mede door zijn inzet slaagde Nederland erin te kunnen blijven meespelen op het allerhoogste (wereld)niveau.

Lees ook:Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder
Lees ook:Stadshart: 1541 boxen voor kinderverjaardagen
Lees ook:Topmanager KPMG geridderd
Lees ook:Keurmerk Veilig Ondernemer voor winkelcentrum Middenhoven
Lees ook:Laan vernoemd naar schilder Toon de Haas

2 reacties op “Harry de Haas koninklijk onderscheiden

 1. erik de lange

  beste harry

  een beetje laat maar gefeliciteerd, je was altijd een gedreven man, die het kaas niet van het brood liet eten en lekker eigenwijs door ging waar anderen stopten. Ook veel tegenwerking heeft gehad.

  Nogmaals gefeliciteerd

  erik de lange

  (ooit gespeeld bij delta lloyd- amvj

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik de lange

  beste harry

  een beetje laat maar gefeliciteerd, je was altijd een gedreven man, die het kaas niet van het brood liet eten en lekker eigenwijs door ging waar anderen stopten. Ook veel tegenwerking heeft gehad.

  Nogmaals gefeliciteerd

  erik de lange

  (ooit gespeeld bij delta lloyd- amvj

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.