Zomerprogramma in de bieb

Om duidelijk te maken dat de openbare bibliotheek meer inhoudt dan het aanbieden van boeken, presenteert zij deze zomer een programma vol boordevol creatieve en innovatieve activiteiten. Techniek, robotica en programmeren staan centraal.

Met de Mini Robot Playgrounds, bijvoorbeeld of het maken van een zomerboek met Writereader of volgen van een workshop 3D design. Dat is allemaal voor kinderen. Maar ook voor de ouders is er een programma. Experts van CineKid AppLab praten ouders bij over geschikte kinderapps. Voor de kleintjes zijn er tijdens de zomervakantie wekelijks Voorleesspecials: voorlezen en knutselen op alle locaties.

Een programma dus met een duidelijke focus op de 21ste eeuwse vaardigheden, competenties die ieder kind nodig heeft om zich goed voor te bereiden op zijn of haar toekomst. Denk bijvoorbeeld aan creatief denken en handelen, digitale vaardigheden en mediawijsheid, iets waar de Bibliotheek Amstelland voor staat.

Voor een volledig overzicht: www.debibliotheekamstelland.nl.

 

Lees ook:Voorleesdagen in bibliotheek
Lees ook:Griezelige kinderboekenweek in bieb
Lees ook:Diploma’s voor ‘Opstap kinderen’
Lees ook:Burgemeester leest voor
Lees ook:Burgemeester leest voor aan kinderen

Eén reactie op “Zomerprogramma in de bieb

  1. Rotary-vriendje

    En dat allemaal met vrijwilligers wier huis al is afbetaald en zich inzetten voor de gemeenschap. Of met dwangarbeiders die als tegenprestatie mogen voorlezen aan kinderen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.