Burgemeester leest voor

Foto: V. van Honk / bibliotheek

In het kader van de Nationale Voorleesdagen (woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari) las burgemeester Mirjam van ’t Veld voor uit het tot Prentenboek van het jaar 2016 verkozen ‘We hebben er een geitje bi’. Het is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Het was door de bibliotheek georganiseerd maar de burgemeester las voor in kinderdagverblijf KinderRijk Aalberselaan.

Doel van de Nationale Voorleesdagen is het promoten van voorlezen aan jonge kinderen, zowel thuis als in de opvang en op school.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld las aan zo’n 40 peuters voor. “Zelf lees ik heel graag en voorlezen aan kinderen is niet alleen leuk maar ook ontzettend belangrijk. De belangrijkste waarde van voorlezen is de mooie ervaring tussen volwassenen en kind. Daarnaast is het ook heel leerzaam, de woordenschat van kinderen neemt er echt door toe”, zei ze.

Samen met opvang en scholen werkt de bibliotheek aan het vergroten van leesplezier. En daarmee kan men volgens de bieb niet vroeg genoeg beginnen. ‘Door hun bezoek aan de bibliotheek ontdekken de kinderen langzaam maar zeker wat die allemaal te bieden heeft en voor het geld hoeven de ouders het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis,’ zegt de bibliotheek.

Die organiseerde ook twee voorleesvoorstellingen. Ton Meijer las zondag 31 januari voor uit We hebben er een geitje bij en Milja Praagman leest op 6 februari voor in bibliotheek Aalsmeer uit ‘Vergeet mij nietje en Oei! een vlek!’

 

Lees ook:Burgemeester leest voor aan kinderen
Lees ook:Ontbijten met voorlezende burgemeester
Lees ook:Voorleesdagen in bibliotheek
Lees ook:Weer ‘voorlees-voorstelling’ van Ton Meijer
Lees ook:Burgemeester leest voor in de bieb

Eén reactie op “Burgemeester leest voor

  1. Tomaat

    Ik wil niet lullig doen, maar ik zie dat de burgemeester maar de aandacht van 4 of 5 kinderen heeft. Is dat nu effectief onderwijs of onderwijs op maat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.