Ontbijten met voorlezende burgemeester

Foto: Viktor van Honk

Ontbijten met de burgemeester vanmorgen (woensdag). Daarmee begon in de bibliotheek aan het Stadsplein de plaatselijke editie van de  18 Nationale Voorleesdagen 2012, die tot 28 januari duren. Overal in het land begonnen zij met een voorleesontbijt. Burgemeester Jan van Zanen gaf traditiegetrouw de lokale aftrap, door voor te lezen aan een groep van zo’n 200 kleuters en hun begeleiders. Volgens de bibliotheek gaf hij daarmee meteen het goede voorbeeld aan ouders en opvoeders. Hij las voor uit het boek Viezeltje van Suzan Peeters met tekeningen van Milja Praagman. De kleuters, van drie verschillende scholen, kregen bij binnenkomst eerst een ontbijtje aangeboden. Bibliotheek Amstelland organiseert tijdens de voorleesdagen diverse activiteiten. Zo wordt er nog tweemaal voorgelezen in de bibliotheek aan peuters van kinderdagverblijven waarbij het boek Mama Kwijt van Rik Rikken centraal staat. Op de zaterdagen aterdag 21 en 28 januari kan iedereen Rik Rikken zelf komen bewonderen met zijn voorstelling Mama Kwijt in de bibliotheken van Aalsmeer en Uithoorn. Donderdag 26 januari geeft de bibliotheek in Uithoorn de workshop Voorlezen aan je peuter en kleuter,  speciaal voor ouders. Doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Ook vormen zij dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft.

Lees ook:Burgemeester leest voor aan kinderen
Lees ook:Burgemeester leest voor in de bieb
Lees ook:Burgemeester geeft aftrap voorleesdagen in de bieb
Lees ook:Burgemeester leest voor
Lees ook:Voorleesdagen in bibliotheek

Eén reactie op “Ontbijten met voorlezende burgemeester

  1. azijnpissertje

    De kleuters waren zeker afkomstig uit de wijken Waardhuizen en Middenhoven, omdat zij niet meer fijne voorleesboeken kunnen lenen van hun bibliotheek aan de Orion!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.