Pauluskoor geeft weer concert

Pauluskoor

Pauluskoor

Het Pauluskoor Amstelveen geeft 4 november (20.15 uur) een concert in de Augustinuskerk op de hoek van de Amstelveenseweg en de Kalfjeslaan (tegenover café 1890). Daaraan werken ook jeugdkoor van de Augustinus parochie Vivace, het orkest Philharmonia Amsterdam en diverse solisten mee. Uitgevoerd wordt Carmina Burana van Carl Orff en het Te Deum van Antonin Dvorák.

De Carmina Burana, een spektakelstuk, wordt voor het eerst opgevoerd in Amstelveen. Het Middeleeuwse verhaal van de Carmina zit vol drama, het gaat over macht en liefde, over de lente en de kroeg. De Carmina muziek is best bekend. Films, reclames en dance-events gebruiken vaak de tune O Fortuna.

Op YouTube en de site http://www.carminaburanalive.nl is van alles te vinden over dit muziekstuk. Het is af en toe flink knallen en dan weer lieflijk. Opmerkelijk is ook dat in de Carmina de solisten niet stijfjes staan te zingen, maar ‘performen’.

Na de heftige Carmina volgt het blije, af en toe ingetogen Te Deum. De Tsjechische componist Dvorák schreef dit stuk eind 19e eeuw toen hij naar Amerika emigreerde. Een Te Deum is eigenlijk een kerkelijk werk maar Dvorák heeft er een werelds stuk gemaakt. Het is vooral vrolijk, joyful van aard en sluit aan bij de Amerikaanse muziekcultuur van die tijd.

De prijs van de kaarten is € 32,50, inclusief programmaboekje en een drankje in de pauze, zin te bestellen via website www.pauluskoor.nl en via de koorleden.

 

 

 

Lees ook:Pauluskoor met voorproefje Carmina bij Venstra
Lees ook:Concert Pauluskoor in Paaskerk
Lees ook:Pauluskoor met Matthäus Passion in Urbanuskerk
Lees ook:Jubileumconcert van Pauluskoor in Urbanus
Lees ook:Pauluskoor geeft concert in Augustinuskerk

Eén reactie op “Pauluskoor geeft weer concert

  1. Cafe 1890

    Zegt het Vorort!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.