Pauluskoor met voorproefje Carmina bij Venstra

Pauluskoor

Pauluskoor

Het Pauluskoor Amstelveen treedt zaterdag 24 september om 14.30 uur op bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Het koor geeft dan een voorproefje van de Carmina Burana, het indrukwekkende muziekstuk dat het op 4 november (20.15 uur) in de St. Augustinuskerk (bij de Kalfjeslaan) gaat uitvoeren.

Op het concert van 4 november staan de Carmina Burana van Carl Orff en het Te Deum van Antonín Dvořák op het programma. De Carmina bevat oude liederen, de oudste tekst is uit de 12e eeuw. De liederen hebben een cabaretachtige insteek en zijn in 1935 door Carl Orff op muziek gezet. De liederen gaan over van alles. Zo wordt de natuur bezongen, de publieke en kerkelijke macht op de hak genomen en een losbandig leven met drank, spelen, seks en liefde verheerlijkt. De tekstschrijvers waren vooral studenten. De liederen worden in de oorspronkelijke tekst gezongen.

Het concert moet een groots spektakel worden, vindt het koor. Er doen drie solisten mee, het jeugdkoor Vivace en het orkest Philharmonia Amsterdam met extra veel slagwerk.

Bij het ‘Carmina-voorproeven’ op zaterdag 24 september bij Venstra treedt een deel van het Pauluskoor Amstelveen op en worden er enkele liederen gezongen uit de Carmina. “Het is af en toe flink knallen, en dit is nog maar een voorproefje, kan je nagaan hoe het bij de echte Carmina zal zijn”, belooft het koor. De toegang bij Venstra is gratis.

 

Lees ook:Pauluskoor geeft weer concert
Lees ook:Pauluskoor met Matthäus Passion in Urbanuskerk
Lees ook:Concert Pauluskoor in Paaskerk
Lees ook:Beroemd Kozakkenkoor in Annakerk
Lees ook:Pauluskoor zoekt zangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.