Pauluskoor met Matthäus Passion in Urbanuskerk

Pauluskoor AmstelveenIn de gerenoveerde Urbanuskerk aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk voert het Pauluskoor Amstelveen vrijdag 31 maart (19.30 uur) de Matthäus Passion van J. S. Bach uit.

‘Vreugde, droefheid, verwondering, verbazing, nostalgie en verrukking, dat is wat muziek laat voelen. Emoties die belangrijk zijn voor de rest van je leven’ zegt neurowetenschapper prof. Scherder. Dat geldt zeker voor een onsterfelijk werk als de Matthäus Passion.

De ‘Matthäus’ wordt mooier van herkenning. Hoe vaker men de ‘Matthäus’ hoort en zingt, hoe meer het stuk voor iemand gaat leven. Vandaar dat het Pauluskoor altijd doorgaat met het uitvoeren ervan. Het stuk is dus ‘super-duurzaam’. Het begeleidingsorkest Philharmonia van het koor bestaat uit jonge en ervaren musici. Cor Brandenburg zorgt voor de orgelbegeleiding. Tot de solisten behoort onder meer de sopraan Aliya Akhmadeeva, die in november nog in de uitvoering van de Carmina Burana door het koor schitterde.

Het koor zegt het een feest te vinden, na jaren van afwezigheid weer met de ‘Matthäus’ terecht te kunnen in de nu gerestaureerde Sint-Urbanuskerk. ‘Het voelt als thuiskomen. De akoestiek is prachtig en er zijn nu prima zitplaatsen. Afgelopen november hadden we een kort optreden in het kader van de Culturele Parade van de Sint-Urbanuskerk. Amstelveen heeft er een concertzaal bij’, aldus het koor.

Wie de uitvoering wil bijwonen kan kaarten á € 32,50, inclusief programmaboekje en een drankje in de pauze, bestellen via www.pauluskoor.nl of bij de koorleden.

 

 

 

Lees ook:Matthaus Passion in Urbanuskerk
Lees ook:The Passion in Urbanuskerk
Lees ook:Pauluskoor zoekt zangers
Lees ook:Kerstconcert in Urbanuskerk
Lees ook:De Matthäus Passion in Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.