Zeventig mille voor museum Jan van der Togt

Special Award 2015 in Museum Jan van der Togt (1)Met de stemmen van Ouderencombinatie (OCA), SP, ChristenUnie en GroenLinks tegen, is de gemeenteraad ermee akkoord gegaan dat het Van der Togt Museum aan de Dorpsstraat eenmalig € 70.000 krijgt. Dat geld komt uit de algemene reserve. Waar het exact voor nodig is, bleef in de motie van D66 onduidelijk. Het bedrag is althans niet onderbouwd, maar de gemeente moet gaan praten over onder meer rol die het museum kan spelen in ‘de rol en plek van lokale kunstenaars en de Amstelveense cultuur in het museum’.

Ook moet in die gesprekken aan de orde komen hoe het museum de eigen verdiencapaciteit gaat vergroten, onder meer via horeca. Overigens krijgt het museum nooit structureel een (jaarlijkse) subsidie, zoals het Cobra Museum, behoudens een bijdrage van enkele tonnen voor een verbouwing.

Maar tegenstanders – en op dat punt twijfelde zelfs coalitiepartij PvdA even – voerden aan dan Jan van der Togt ook galerie is en daarmee in feite een commercieel bedrijf. Dan zijn er, redeneerden te tegenstanders, ook wel andere ondernemingen die subsidie willen. En verder misten zij de onderbouwing van het bedrag.

 

Lees ook:Nu ruim 700 ‘vrienden’ Museum Jan van der Togt
Lees ook:D66 wil 70 mille voor museum Jan van der Tiogt
Lees ook:Provincie pompt 150 duizend euro in Van der Togt
Lees ook:Van der Togt moet geld voor verbouwing eindelijk gebruiken
Lees ook:Raad: Minder subsidie Cobra Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.