Cobra: cultureel blok aan been

CobraBurgemeester en wethouders willen onder de jaarlijks tot 2020 op peil te houden subsidie aan het Cobra Museum uit. Daarvoor is wel een meerderheid in de gemeenteraad te vinden, maar de beslissing kan pas door een volgende worden genomen. Contractueel zit de gemeente aan Cobra vast. Er gaat jaarlijks circa een miljoen euro heen.

Waarom kan dat contract eigenlijk niet nu al worden open gebroken, vroeg SP-fractievoorzitter Joep van Erp zich in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen af, bij de behandeling van de Kadernota 2016 (zeg maar de begroting in grote lijnen voor volgend jaar). Hij herinnerde er aan dat zoiets ook is gelukt met het contract over de A9-tunnel. Daar stond óók een Amstelveense handtekening onder.

Maar volgens Axel Boomgaars van GroenLinks was er in dat contract wel een clausule aangebracht over de mogelijkheid voor open breken. Volgens hem ontbreekt die in de Cobra overeenkomst. B&W vinden het in elk geval ongepast dat de gemeente subsidies voor decennia lang vastlegt.

 

Lees ook:Raad: Minder subsidie Cobra Museum
Lees ook:Gemeentebegroting: sparen voor toekomst
Lees ook:GroenLinks wil af van 100 miljoen bijdraga aan tunnel
Lees ook:SP: ‘College schuift molensteen A9-tunnel door
Lees ook:Gemeente moet € 7,5 miljoen per jaar bezuinigen

5 reacties op “Cobra: cultureel blok aan been

  1. piet rode

    Bestuurlijk gezien een blunder.
    Als je het beziet in het licht van de rest van de bezuinigingen, die heel vaak van ingrijpende invloed zijn op iemands persoonlijke levenssfeer.
    De laatste paar jaar zijn allerlei afspraken ten gunste van de overheid opengebroken. Dus men kan deze ook wel eens bekijken. Ook kan men het Cobra aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    In stedebouwkundig, planologisch en verkeerskundig opzicht is de locatiekeuze van het Cobramuseum een van de vele fouten geweest die bij het ontwerp en inrichting van het Amstelveense stadscentrum zijn gemaakt.

    Bij beindiging van het contract kan een van die fouten eindelijk worden hersteld:

    Als de punt aan de achterzijde van het gebouw wordt afgebroken, ontstaat een goede toegang voor de bevoorrading van het westelijke gedeelte van het winkelcentrum. De vele enorme vrachtwagencombinaties hoeven dan niet meer via de Groen v Prinstererlaan, de Rembrandtweg en de Galerij te rijden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Het onderwerp gaat over subsidie aan het Cobra hr. van Waning en niet over jouw voortuin bij wijze van spreken!

      Trouwens om te gillen, dat je terwille van jouw rust een deel van een museum wilt afbreken, waarvan blijkbaar de goegemeente vindt dat ‘t waardevol is, maar waar ook dan terwille van jouw rust in 2020 een hele hoop gemeenschapsgeld mag worden gestoken!

      Het is wel overal eigen belang he?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    Ik heb geen last van de talrijke gigantische vrachtwagencombinatie die vooral ‘s ochtends vroeg via een omweg door de dichtbewoonde en smalle GvPrinstererlaan, Rembrandtweg en Galerij naar en van de loading docks van het westelijke winkelcentrum rijden. Dat gebeurt ‘ver van mijn bed’.

    Itt jouw aantijging heb ik dan ook geen enkel belang bij deze voor de hand liggende verbetering van de bevoorrading.

    In die onpraktische smalle punt vh Cobra-gebouw hangen trouwens maar een paar schilderijen. Ga er maar eens kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jo

    Als mijn herinnering juist is,is voor de bouw van het Cobramuseum bedongen, dat er geen subsidie verstrekt zou worden.
    Wie o wie kan die infomateriaal voor mij nog vinden?
    B.v.d.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.