Schrappen subsidie Kunstuutleen weer uitgesteld

Kunstuuitleen

Kunstuuitleen

Door verregaande samenwerking van de culturele instellingen, willen B&W tot besparingen komen. Of daarmee een fusie wordt bedoeld, willen zij nog niet zeggen. Zij gaan onderzoeken of combinatie van de Kunstuitleen met een commerciële functie mogelijk is.

Eerder zou de subsidie van 26 duizend euro (de huur) al zijn wegbezuinigd, maar daar ging de gemeenteraad via een amendement voor vorig jaar en dit jaar niet mee akkoord.

In 2015 zou de bezuiniging van kracht worden, maar ok dat gaat niet lukken, wil de Kunstuitleen overeind blijven. En B&W zeggen daar wel aan te hechten. Zodat opnieuw van de bezuiniging wordt afgezien.

‘Dit laat onverlet dat op termijn de mogelijkheden kunnen worden onderzocht van besparingen via een verregaande samenwerking van culturele instellingen zoals de Muziek- en Dansschool, de Volksuniversiteit, de kunstuitleen en Bibliotheek’, zeggen B&W in hun uitvoeringsprogramma, gebaseerd op hun politieke agenda ‘Ruimte voor Amstelveen’.  Overigens worden P60 en Schouwburg in dat kader niet genoemd.

Lees ook:Kunstuitleen verhuist naar Muziekschool
Lees ook:Banen weg bij bieb deel van cultuurbesparing
Lees ook:‘Verlies subsidie voor Kunstuitleen is rechtsongelijkheid’
Lees ook:Burgerbelangen tegen schrappen subsidie Kunstuitleen
Lees ook:Bezuiniging filmzaal van de baan

Eén reactie op “Schrappen subsidie Kunstuutleen weer uitgesteld

  1. Frank Bikker

    Kan het niet gecombineerd worden met Cobra? Jaren geleden ben ik eens in hun bibliotheek geweest (als ze die nog hebben) maar daar zit nog heel veel ruimte, dacht ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.