Bieb boordevol actie in Kinderboekenweek

21.09.2013 Artis 2Tijdens de nationale Kinderboekenweek – van 2 t/m 13 oktober – organiseert Bibliotheek Amstelland weer verschillende activiteiten. Van familielezingen tot de Grote Mees Kees Show. Het thema is dit jaar: Klaar voor de start?

De eerste familielezing (9-99 jaar) is al op 21 september (15.00 uur). Vooruitlopend op de Kinderboekenweek trapt de bibliotheek aan het Stadsplein af met ‘Macho’s en mietjes in Artis’. Biologe Charlotte Vermeulen van die dierentuin vertelt aan de hand van foto’s en films bijzondere verhalen. Over macho’s, mietjes en matriarchen in het dierenrijk. En over het 175-jarige Artis en haar historie.

De activiteiten in de Kinderboekenweek starten met de familielezing Paarden, zwaarden en rare baarden. Alles over gladiatoren, wagenrennen en de Olympische Spelen in het Oude Rome. Zaterdag 5 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Uithoorn.

Reggie Naus komt op zondag 6 oktober van 14.30 tot 15.30 naar de bibliotheek Aalsmeer met ‘Piraten klaar voor de start’ (7 t/m 10 jaar). Na deze show weet men alles over de echte piraten. Op zondag 13 oktober is er de Grote Mees Kees Show (7 t/m 11 jaar) met o.a. Mirjam Oldenhave. In de bibliotheek Stadsplein, van 15.00 tot 15.50 uur. Flitsende voorstelling met veel muziek, verhalen, raps en meer.

Toegangsprijzen voor deze voorstellingen zijn € 6,50 en € 5,50 voor leden. Voorverkoopkorting bedraagt 1 euro en behalve voor de familielezingen geldt dat een begeleider gratis mee kan. www.debibliotheekamstelland.nl Kaarten zijn online of in een van de bibliotheken te verkrijgen.

Lees ook:Kinderboekenweek-ontbijt bij Libris
Lees ook:Griezelige kinderboekenweek in bieb
Lees ook:Winnaar Max Velthuijsprijs bij Venstra in kinderboekenweek
Lees ook:Kinderboekenweek in de bibliotheken
Lees ook:Kinderboekenweek voorstelling in de bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.