Kinderboekenweek in de bibliotheken

kinderboekVan 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Oma’s en opa’s, voor altijd jong. De Bibliotheek Amstelland organiseert speciaal voor de Kinderboekenweek in totaal drie activiteiten in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Op zaterdag 8 oktober kunnen kinderen in bibliotheek Uithoorn samen met hun opa en / of oma portretschilderen. Een kunstenaar helpt daarbij. Het portretschilderen is van 15.15 uur tot 17.15 uur en geschikt voor de leeftijd 9-12 jaar. De prijs is €11,50 en voor bibliotheekleden €9,50. De prijs is inclusief materiaalgebruik en 1 kaartje is geldig voor kind plus volwassene.

Op zondag 9 oktober kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar in bibliotheek Stadsplein met opa en / of oma meedoen met het bijzondere theefeest Bibliotheek Wonderland, een getikte theevisite. Ruben Prins, Marc de Hond en Lisa Brandenburg schuiven aan. Onder het genot van een kopje thee en iets lekker krijgen kinderen een kijkje in Lisa’s illustratie-atelier, vertelt Ruben hoe je schrijver wordt en Marc leest voor uit zijn nieuwe boek. De Getikte Theeviste is van 11.00 uur tot 12.00 uur met een inloop vanaf 10.45 uur. De prijs is €12,50 en voor bibliotheekleden €10,-. De prijs is inclusief thee en lekkers en het kaartje is geldig voor kind plus volwassene.

 

Zaterdag 15 oktober brengt Stefan Boonen met een mooie combinatie van voorlezen, vertellen en videofragmenten Hier waakt oma tot leven. Deze voorstelling is van 15.30 uur tot 16.30 uur in bibliotheek Aalsmeer en geschikt voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar. Toegangsprijs €6,50 en voor biebpashouders €5,50. In de voorverkoop gaat van deze prijzen nog een euro af.

 

Lees ook:Filosofie voor kinderen bij de bieb
Lees ook:Workshop voor speurneuzen in bieb
Lees ook:Griezelige kinderboekenweek in bieb
Lees ook:Sneeuwwitje en herfst beleven in Bos
Lees ook:Activiteiten krokusvakantie in De Meent

Eén reactie op “Kinderboekenweek in de bibliotheken

  1. Frank Bikker

    Ik vraag mij af waarom zelfs een laagdrempelig instituut wat een bibliotheek met name voor kinderen dient te zijn voor alles geld gevraagd moet worden. Nu is het weer voor schilderen met kinderen. Een onderdeel van tekenen en handenarbeid van de basisscholen. Enkel dit vak is door de huidige eisen van de moderne tijd al zover teruggebracht, dat zij nauwelijks meer kan voldoen aan de minimum doelstellingen gesteld in de schoolwerkplannen. Door deze gang van zaken wordt culturele vorming teruggebracht tot iets voor de elite van de maatschappij.

    Tussen 2 haakjes ; Het COBRA kan hier toch ook iets aan doen met hun subsidie van 1,1 miljoen per jaar?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.