Workshop voor speurneuzen in bieb

De Spannende Boeken weken komen er weer aan en dat vraagt volgens Bibliotheken Amstelland om een spannende workshop.

De workshop ‘Mad Science: wetenschap voor detectives’ wordt zaterdag 10 juni van 15:30 tot 16.30 uur gerhouden in bibliotheek Amstelveen Westwijk.

Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Deelname kost € 10 en voor bibliotheekleden €7,50. Een kaartje kopen kan via www.debibliotheekamstelland.nl of in de bibliotheek zelf.

Kinderen die later bij de politie of recherche willen werken, geeft Mad Science alvast wat handvatten om een goede speurneus te worden, zegt de bieb. Ze leren vingerafdrukken bestuderen, onbekende poeders die bij verdachten zijn gevonden te onderzoeken en tandafdrukken van verdachten te nemen. Met een duidelijk profiel van de dader is men een grote hulp voor de recherche, meent de bieb.

Er zijn ook andere Mad Science Workshops, zoals een over recherchewerk op zaterdag 17 juni in de vestiging te Aalsmeer, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De workshop ‘Mad Science: Statische elektriciteit’ voor 6 t/m 12 jaar is op zaterdag 24 juni in bibliotheek Uithoorn en ten slotte de Mad Science zomerkamp: Freaky, voor leeftijd 7 t/m 11 jaar is van maandag 24 t/m donderdag 27 juli in bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

 

Lees ook:Workshops voor kinderen over wetenschap
Lees ook:Wetenschappelijke workshops voor kinderen
Lees ook:Zomeractiviteiten in de bieb
Lees ook:Workshops elektriciteit en magnetisme
Lees ook:Zomerschool in de bieb een succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.