Beelden van Miep Maarse bij Jan van der Togt

Beeld van Miep Maarse

Beeld van Miep Maarse

Van 8 juni tot en met 14 juli 2013 exposeert Miep Maarse sculpturen in Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50). Er zijn recente werken van haar te zien. Miep Maarse (1945) behoort tot de eerste groep leerlingen van beeldhouwer Mari Andriessen. Na een jaar te hebben gestudeerd aan het Sir John Cass College in Londen, vervolgde zij haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (1965 – 1969). Daar kreeg zij les van onder meer Ben Guntenaar en Jos Wong.

In de sculpturen van Maarse spelen dieren een grote rol. Nijlpaarden, olifanten en beren dienen als inspiratiebron. De lichtvoetige zwaartekracht en de tederheid van de krachtpatsers weet zij op een vakkundige en originele wijze uit te buiten. Maarse begeestert de beesten met haar onstuitbare optimisme en vrolijkheid. Haar dieren worden geen mensen, maar krijgen herkenbare menselijke trekken.

De opening van de tentoonstelling in Museum Jan van der Togt vindt plaats – in aanwezigheid van de kunstenaar – op zondag 9 juni om 16.00 uur, en wordt verricht door kunstkenner Ruth Tolsma. Aansluitend geeft jongleur Erik Borgman een kleine performance.

Bij de tentoonstelling verschijnt de oeuvre catalogus ‘Dierbare beelden van Miep Maarse, geschreven door kunstrecensent Wim van der Beek Het museum is open van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Lees ook:Expositie glaskunst Mari Mészàros bij Vd Togt
Lees ook:Han Mes (80) in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Jan Verschoor exposeert in Museumhuis (VdTogt)
Lees ook:Expositie Kees de Waal (en familie)
Lees ook:Expositie Leo Schatz in Museum Jan van der Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.