Jan Verschoor exposeert in Museumhuis (VdTogt)

Jan Verschoor. Foto: amstelveenweb.com

In het Museumhuis dat grenst aan Museum Jan van der Togt, wordt van 2 december af de expositie ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’ gehouden.

De sculpturen van beeldend kunstenaar Jan Verschoor, voormalig directeur van het museum, worden gekenmerkt door hun perfecte balans en harmonie in vorm, kleur en materiaalgebruik. Verstilde beweging. Ruimtelijke schoonheid.

In de tentoonstelling ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’ toont de kunstenaar zijn creatieve en ambachtelijke meesterschap opnieuw in de vorm van prachtige kleine kunstobjecten.

Vrije dynamische vormen van een bijzondere schoonheid. Uitmuntend geschikt voor de kunstbeleving in de intieme omgeving waartoe het Museumhuis uitnodigt. Jan Verschoor geeft met deze expositie een nieuwe dimensie aan het begrip sieraad: esthetische objecten voor het interieur.

‘November Sieradenmaand in Nederland’ krijgt hiermee dus als het ware een kleinschalige, inspirerende voortzetting, zegt het museum. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Jan Verschoor (www.stichtingjanverschoor.nl).

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Volwassen: € 8,00. Kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart Gratis.

 

Lees ook:Ode aan Jan Verschoor in Schouwburg
Lees ook:Balkenende opent expositie Jan Verschoor
Lees ook:Jan Verschoor stopt als directeur Jan van der Togt
Lees ook:Expositie Jan Verschoor bij SVB
Lees ook:Zilveren jubileum bij groter Van der Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.