Expositie glaskunst Mari Mészàros bij Vd Togt

Van 28 mei tot en met 3 juli wijdt Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50) een tentoonstelling aan het werk van glaskunstenares Mari Mészàros.

Mari Mészàros (1949) werd geboren in het Hongaarse Tiszaszentimre. Van 1972 – 1977 genoot zij haar opleiding in glas aan de kunstacademie van Budapest. Sinds 1980 woont en werkt zij in Nederland. Zij won al verschillende belangrijke kunstprijzen.

Mészàros is altijd al gefascineerd geweest door de arrogante overlevingskracht van objecten, die tijd, geschiedenis en menselijk leven in zich dragen. De onvolmaaktheid van de realiteit ontroert haar meer dan de uitbeelding daarvan. Het fragment dat het ‘geheel’ verborgen in zichzelf draagt, intrigeert haar meer dan het ‘geheel’ zelf.

In haar werk verandert Mészàros levende mensen in objecten, in toekomstige documenten van hun huidige leven. Maar deze objecten zijn toch anders dan de archeologische vondsten in turf, ijs en conserveringsmiddelen. Van de gipsafdrukken die de persoonlijke fysieke dimensies bewaren, maakt zij sculpturen die eeuwige, universele menselijke gevoelens vertolken.

Het werk van Mészàros is vertegenwoordigd in tal van internationale particuliere en museale verzamelingen. Ook Museum Jan van der Togt heeft een glassculptuur van haar in de collectie. De opening op zondag 5 juni om 15.00 uur wordt verricht door Frans Jeursen.

Museum Jan van der Togt is open op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

 

 

 

Lees ook:Botanische kunst van Janneke Brinkman bij Van der Togt
Lees ook:Glaskunst Bernard Heesen bij Jan van der Togt
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum
Lees ook:Expositie Jan Verschoor bij SVB
Lees ook:Gratis werk Armando zien bij Vd Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.