Kinderfestival in schouwburg bij start cultureel seizoen

IJsco Figaro

Speciaal voor kinderen is er zaterdag (17 september) in Schouwburg Amstelveen het festival ; Kunst en Kids.’ Dat val samen met het Stadspleinfestival, de opening van het nieuwe culturele seizoen. Het programma van het vrolijke kinderfestival voor alle leeftijden omvat theater, dans, muziek, film, literatuur, workshops, poffertjes bakken, schminken, verkleden en nog veel meer. Voor gratis activiteiten en voorstellingen kan men zaterdag vanaf 11.30 uur een voucher halen in de foyer van de schouwburg. Kaarten voor de voorstellingen in de Grote Zaal en de Filmzaal zijn al online te bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl.

Knofje

In het theatercafé  speelt Stan Lambregts om 12, 13 en 14 uur de gratis voorstelling IJsco Figaro voor kinderen van twee tot zeven jaar. Is Figaro operazanger, ijscoman of allebei? Hij zingt altijd vrolijke operamelodietjes, totdat er iets vreselijk misgaat met zijn ijs. Kinderen worden geacht hem te helpen het probleem op te lossen. Om 15.00 uur start in de grote zaal de voorstelling ‘Knofje, waar zit je’ door Theatergroep POP. Knofje krijgt een broertje of zusje en iedereen praat alleen nog maar daarover. Daarom kan Knofje zich net zo goed verstoppen. Toegangsprijs: 1e rang € 12,00, 2e rang (en kinderen) € 10,00.

Toneelschap Beumer & Drost speelt gelijktijdig in de kleine zaal (gratis) ‘Lang zal die WEZEN’ voor kinderen van acht jaar en ouder.  Een poëtische, vrolijke, maar ook een beetje droevige familievoorstelling over vriendschap en vergankelijkheid. Loek is al op leeftijd en worstelt met zijn gezondheid. Hij is bang dood te gaan. Zal Servaes hem missen? Is er leven hierna? Servaes naar aspirientjes en is bloednerveus, maar ook boos omdat Loek nooit naar de dokter gaat.

Er zijn in de foyers van de schouwburg diverse workshops, om 12.30 en 13.30 uur, voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Zoals: Buikdansen met Madame Baba, Goochelen en ballonfiguren maken met Diabolo Huub, bij de klankenkaravaan de klanken van de wereld ontdekken, mime en verhalen vertellen, maskers maken of zich laten voorlezen door Janneke Schotveld, Rindert Kromhout en anderen. De toegang tot de workshops en de voorstellingen in de Kleine Zaal en het Theatercafé zijn dus gratis, maar vol is vol. In de foyer is om 12, 13 en 14 uur poppenkast Stromboli (gratis) te zien.

In de filmzaal kan om 12.00 uur door kinderen van zes jaar en ouder het heerlijke leventje van de Kung Fu pandabeer Po worden gadegeslagen. Hij verandert volledig als een nare tegenstander China probeert te veroveren en Kung Fu wil uitroeien. Toegangsprijs € 7,00, kinderen € 5,00. Om 14.30 uur start in de filmzaal ‘Cars 2’(Alle leeftijden). Bliksem McQueen en Takel nemen deel aan een internationale Grand Prix. Een spannend avontuur, want Takel raakt verzeild in een geheime spionagemissie. € 7,00, kinderen € 5,00. Het complete programma is te zien op www.schouwburgamstelveen.nl. Daar kan men ook de hele zomer kaarten voor seizoen 2011-2012 bestellen. De kassa van de schouwburg is tot 17 september gesloten. Die dag start om 11.00 uur weer de losse kaartverkoop aan de kassa, telefonisch en online. Wie op de festivaldag bestelt krijgt 10% korting op alle jeugd theatervoorstellingen van seizoen. Kunst & Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel & Vecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Amstelveen.

Lees ook:Kunst & Kids bij opening schouwburgseizoen
Lees ook:Programma nieuw seizoen Schouwburg beperkter door bezuiniging
Lees ook:Brochure met aanbod nieuw seizoen schouwburg
Lees ook:Seizoen schouwburg start met kinderfestival
Lees ook:Vóór-voorverkoop enkele voorstellingen schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.