Programma nieuw seizoen Schouwburg beperkter door bezuiniging

Geteisterd door gemeentelijke bezuinigingen, is het theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen het komende jaar iets minder uitgebreid dan vorige jaren. Toch denkt directeur Dominique Deutz voor het nieuwe seizoen een goede balans tussen de diverse podiumkunsten te hebben gevonden. Elk genre en elke stijl komen volgens haar aan bod: toneel, dans, cabaret, jeugd, muziek, opera, muziek en show. Van een concert van Rob de Nijs tot toneel van Het Thriller Theater, van de show van Tineke Schouten tot ‘Wie is bang voor Virginia Woolf’ (toneel) met o.a. Linda van Dyck en de Opera Nabucco (Verdi) tot Stef Bos solo. Naast zo’n tweehonderd voorstellingen in de twee theaterzalen (grote en kleine) zijn er honderden vorstellingen in de bioscoop. Entreebewijzen voor alle voorstellingen zijn nu al te bestellen aan de hand van de dikke catalogus. Wie intekent voor dinsdag 17 mei 23.59 uur, doet mee aan een loting en krijgt op alle voorstellingen die hij heeft geboekt tien procent vroegboek-korting.Het cultureel seizoen wordt zaterdag 17 september geopend met de tweede editie van het Kunst & Kids Festival. In de filmzaal draait dan de film ‘Kung Fu Panda 2’ (12.00 uur) en ‘Cars 2’ (14.30 uur),  in de foyer worden geregeld poppenkastvoorstellingen gegeven en in de grote zaal om 15.00 uur de voorstelling ‘Knofje waar zit je?’ voor kinderen van drie jaar en ouder. In de kleine zaal kunnen achtjarigen (en ouderen) dan terecht voor ‘Lang zal die wezen.’ Verder zijn er workshops en kunnen de kinderen zich tussen 12.00 en 16.00 uur laten schminken en zelf poffertjes bakken.

Om 12.00 uur begint die dag ook het Stadsplein Festival, met een culturele hutspot van muziek, theater en beeldende kunst. Zowel buiten als bij de diverse culturele instellingen kan men genieten van voorproefjes van het nieuwe seizoen.

Lees ook:Brochure met aanbod nieuw seizoen schouwburg
Lees ook:Kunst & Kids bij opening schouwburgseizoen
Lees ook:Seizoen schouwburg start met kinderfestival
Lees ook:Kinderfestival in schouwburg bij start cultureel seizoen
Lees ook:Cultureel seizoen start met Stadspleinfestival en drumgroep Tao

2 reacties op “Programma nieuw seizoen Schouwburg beperkter door bezuiniging

  1. hmmmm

    hmmm … je zou toch zeggen dat het aanbod van de schouwburg groter zou moeten zijn , zodat er meer geld binnenkomt uit kaartverkoop…. en de bezuinigingen op subsidie van de gemeente worden opgevangen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Ja, nou wordt de subsidie per bezoeker misschien nog wel hoger vergeleken met vroeger.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.