Overbodig

Tim Lechner

Nee, daarvoor uitgenodigd zijn de media (amstelveen.blog.nl althans) nog niet, maar op 25 juni wordt de rapportage gepresenteerd van het in opdracht van de gemeenteraad verrichte onderzoek naar wat er jarenlang allemaal misging (á raison van 54 miljoen euro)  tussen gemeente en welzijnsstichting. Een uit de raad benoemde commissie vertelt dan ‘officieel’ wat allang in de krant stond. Namelijk dat de relatie compleet is verziekt en de organisatie haar langste tijd heeft gehad.  De datum van die nep openbaarmaking is kennelijk zorgvuldig gekozen: nog voor dat tijdstip kan het Amstelveens Nieuwsblad zo met de derde aflevering van de berichtgeving over en uit het rapport komen. Zodat die presentatie écht een lachwekkende overbodigheid wordt. Het AN kreeg het conceptrapport vast toegespeeld, dankzij een consistent lek, waarover die krant nu eenmaal op het raadhuis beschikt. Ik zal mij tegen het bestaan ervan niet verzetten, want voor lekken trappen bij de overheid, past mij louter journalistieke bewondering. Zonder in complottheorieën te willen vervallen, valt mij – het heeft er mogelijk niets mee te maken – op dat de voorzitter van de raadscommissie die het door een bureau uitgevoerde onderzoek begeleidt Tim Lechner van de VVD is, de fractie die standaard haar lokale partijnieuws exclusief via het AN doorgeeft.Sterker nog: over het jongste elitaire (jaarlijkse) ondernemersdiner – waaraan ook een foto op de voorpagina was gewijd – kon VVD-raadslid Marius Rietdijk een onbetaalde advertorial kwijt in het blad, vol superlatieven over onder anderen de altijd ‘zijn rug recht’ houdende minister Kamp van Sociale Zaken.

Lechner liet mij weten dat in de krant alleen ‘feitelijke’ informatie uit het rapport staat. Hulde voor de redactie dan. Om feiten gaat het nu eenmaal in berichtgeving. Een betere pluim had hij niet kunnen uitdelen. Op die feiten moeten de andere media nog even wachten. De laatste ervan stonden namelijk nog niet in de krant. Soms valt de lokale politiek in lachwekkendheid niet te overtreffen.

Lees ook:Honderden handtekeningen tegen RoundUp
Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:Geheime politiek
Lees ook:Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie
Lees ook:Gemeente betaalde 54 miljoen aan Cardanus

2 reacties op “Overbodig

  1. gerben

    Beste Johan,
    Goudmijn deze blog-site voor je.
    Doe het goede!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Talpa

    Over gratis advertorials gesproken: herinnert u zich nog de gratis reclamepagina van de ouderenpartij in een gemeentelijke uitgave?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.