KLM vliegt rechtstreeks naar Fortaleza

De KLM gaat volgend jaar drie keer per week rechtstreeks van Schiphol naar Fortaleza in Brazilië vliegen. Dat gebeurt van mei 2016 af. Het is de derde Braziliaanse bestemming in het noordoosten van het land. KLM zegt haar positie als Europese luchtvaartmaatschappij daarmee op de Braziliaanse markt voor zowel zakelijke als leisure reizigers te versterken. De vlucht wordt gemaakt met een Airbus A330-200 (capaciteit 268 stoelen per vlucht).

Mede door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL is voor Fortaleza als derde bestemming gekozen. De strategische ligging, de economische en toeristische ontwikkeling, en de nieuwe vliegverbindingen van GOL met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië maken Fortaleza een aantrekkelijke KLM bestemming. Ook KLM’s partner Air France zal met ingang van mei 2018 vluchten vanuit Parijs naar Fortaleza uitvoeren.

KLM, Air France en GOL zullen in Fortaleza een nieuwe hub realiseren waar in eerste instantie doorverbindingen naar Salvador, Recife, Natal, Belém, Manaus, en Brasilia zullen worden aangeboden. Dit aantal zal in de toekomst verder gaan toenemen. Door deze nieuwe verbindingen wordt bovendien Europa toegankelijker voor klanten vanuit het noorden en noordoosten van Brazilië.

 

KLM zal vanaf 3 mei 2018 twee keer per week vluchten tussen Amsterdam-Schiphol en Fortaleza aanbieden op donderdag en zaterdag. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen Business Class, 35 stoelen Economy Comfort en 215 stoelen Economy Class. Per 2 juli 2018 zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd op maandag.

KLM vliegt momenteel al naar twee andere Braziliaanse bestemmingen: zeven keer per week naar zowel Sao Paulo als naar Rio de Janeiro.

 

Lees ook:Zestien nieuwe bestemmingen KLM
Lees ook:KLM komt met ‘Flight Bundle’
Lees ook:Braziliaanse dansshow in Schouwburg
Lees ook:Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck
Lees ook:KLM introduceert map voor weg op Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.