VVD en D66: meer geld tegen jeugdwerkloosheid

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Zowel rechts als links liberalen in de gemeenteraad  – VVD en D66 – willen dat B&W meer gaan doen aan het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Zij gaan daarom woensdag voorstellen extra geld en menskracht vrij te maken om stageplaatsen en leer/werkplekken mogelijk te maken.  Met dat voorstel komen de fracties bij de behandeling van de kadernota 2014, zeg maar de basis voor de begroting.  De VVD redeneert overigens vooral in het belang van de ondernemers. Het is belangrijk dat die kunnen beschikken over goed opgeleide medewerkers, zegt VVD-fractievoorzitter Kees Noomen.  “In dit economisch zware weer moeten we het ondernemers zo gemakkelijk mogelijk maken hun stageplekken gevuld te krijgen. Als wij dat doen, roep ik hen ook op meer stageplekken en leer/werkplekken beschikbaar te stellen.”

D66 fractievoorzitter Veeningen zegt zich zich hard te willen maken voor goed onderwijs en een sterke economie. “Het hoger en  middelbaar beroepsonderwijs hebben behoefte aan voldoende stageplaatsen en plekken voor starters op de arbeidsmarkt. Wij willen met dit voorstel zorgen voor meer plekken voor scholieren en studenten in Amstelveen.”

Beide partijen zeggen dat op langere termijn iedereen nodig is op de arbeidsmarkt. Daarom willen zij niet dat een nu generatie aan de kant komt te staan. Daarom moet die extra aandacht krijgen, vinden ze.

 

Lees ook:Campagne om jongeren aan werk te helpen
Lees ook:Gemeente geeft stageplekken aan MBO-ers
Lees ook:D66 wil keurmerk ‘arbeidsociale’ bedrijven
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:D66 wil meer tweetalig onderwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.