Campagne om jongeren aan werk te helpen

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) met campagneposter

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) met campagneposter

‘Je bent jong, je wilt… Werk’ is de slogan van een onder meer uit posters bestaande campagne, die de komende weken in Amstelveen is te zien. De campagne is gericht tegen jeugdwerkeloosheid. In deze crisistijd is het ook voor jongeren minder makkelijk aan werk of een stageplaats te komen. De jeugdwerkloosheid was altijd laag in Amstelveen, maar nu de crisis zo lang aanhoudt, stijgt die ook hier. De gemeente zegt de jeugdwerkloosheid te willen aanpakken. Zij heeft veel bedrijven gevraagd vacatures of stageplekken ter beschikking te stellen of anderszins te helpen mogelijkheden te creëren.

ChristenUnie wethouder Jacqueline Koops (Werk & Inkomen): “Met de campagne willen we jongeren onder de 27 jaar aan werk helpen. Ook stageplekken helpen. Die bereiden jongeren voor op de arbeidsmarkt. We willen dat zij werk of werkervaring te krijgen, ondersteunen hen met solliciteren en zijn op zoek naar bedrijven die hen een kans willen geven.”

Bedrijven in Amstelveen die vacatures, werkervarings- of opleidingsplekken of stageplaatsen hebben of weten te creëren, kunnen ze dat mailen naar [email protected]. Jongeren kunnen zich aanmelden en hun CV uploaden via www.kansenbijbedrijven.nu.

Lees ook:Campagne voor werk jongeren: 25 aan de slag
Lees ook:Mutinationals als Nestlé helpen jongeren aan werk
Lees ook:ChristenUnie gaat voor ‘Dienstbaar, duurzaam en dynamisch’
Lees ook:Koops sluit jongeren op in ‘Glazen Kerk’
Lees ook:Werkloosheid jongeren valt mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.