Mindfulness in Huis aan de Poel

Voor 156 euro kan men in september, oktober en november een cursus mindfulness volgen in het woon- en zorgcentrum Huis aan de Poel aan de Populierenlaan. Volgens de cursusleiding helpt minfulness tegen piekeren, stress, concentratieproblemen en lichamelijke klachten. Ook wie zich opgejaagd voelt zou er wel bij varen. De cursus wordt gegeven op 12 en 19 september, 3, 10, 31 oktober en 7, 14, 21 november. De acht lessen beginnen om 09.45 en duren twee uur. Tot 3 september kan men zich er voor inschrijven, via e-mal (info@ simoneloos.nl) of telefonisch:06-10553724. In de kosten zijn een geluidsopname over meditatietraining en oefenmateriaal begrepen.

Lees ook:Cursus Mindfulness in Huis aan de Poel
Lees ook:Cursussen iPad
Lees ook:Theatercursus in ‘t Open Hof
Lees ook:Cursus over geloof in Immanuëlkerk
Lees ook:Cursus Zen Boeddhisme bij Volksuniversiteit

12 reacties op “Mindfulness in Huis aan de Poel

  1. peterpc

    Wat mij altijd verbaast is dat deze onzin bestaansrecht heeft. Hoe zat het dan met al die mensen van pakweg WOII of vlak daarna? Nooit gemerkt dat die aan al die symptomen leden.

    En toch is die “mindfuck” industrie, aangestuurd door ongewassen hippies, big business geworden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    Wie zegt dat het onzin is? En waarom wordt de Tweede Wereldoorlog hier weer met de haren bijgesleept? Het duidt er trouwens wel op dat daar zelfs na 75 jaar nog over gepiekerd wordt, dus zeker vlak daarna. Cursusje mindfulness, pc? Misschien leidt het wel tot minder stress, piekeren, obsessies en hetze.

      /   Beantwoorden  / 
    1. peterpc

      Omdat ik van even na WOII ben, dus die periode is voor mij herkenbaar. Ik kan het moeilijk hebben over de psyche van mensen in de middel eeuwen.

      En ga niet bijdehand doen dat ik zo’n cursusje nodig zou hebben. Een brommer/scooter/Raat psychose lijkt mij toch iets kwalijker, of het zeuren over terechte bekeuringen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    Nogmaals: Waarom is zo’n cursus nonsens en hoe weet je zo zeker dat de mensen die hem geven zich nooit wassen? Vooroordeeltje, misschien?

    Ik zei niet dat die bekeuring van 65 euro voor het niet-betalen van 50 cent parkeergeld ontwrecht was, maar wel dat die sanctie disproportioneel en contraproductief is. Goed lezen, zonder oogkleppen.

    Ik schreef wel dat het niet-bekeuren van fout geparkeerde scooters in een voetgangersgebied onterecht was, maar denkt Raat anders over. Laat hij dan die verbodsborden weghalen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank bikker

    Als je nu eenmaal idioten hebt die daar in geloven, zullen vanzelf de “goeroe’s, mediums, druïden enz. opstaan. Zeker als er geld mee te verdienen is.
    Ik heb er ook nog 1 gekend, maar die is nu al een paar jaar “overgegaan”. Hij dronk er een aardige neut van onze P.

      /   Beantwoorden  / 
  5. gjzn

    Huis aan de Poel is nou juist full mindfullness,
    Neem aan dat de bewoners in de training de acteursrollen op zich nemen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    `Onzin, idioten, mindfuck, ongewassen hippies’. Waarom zijn jullie toch steeds zo negatief over mensen en dingen die jullie helemaal niet kennen en weten? Ik weet ook niet precies wat mindfulness inhoudt, maar misschien is het wat voor jullie. Ga er eens heen, luister goed, maak kennis met die mensen en geef dan pas je gefundeerde oordeel.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Robert van Waning

    Gefundeerde kritiek leveren is zinvoller dan schelden zonder te zeggen waarom. Ik weet niets over mindfulness maar ik scheld er dan ook niet op.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Robert van Waning

    @PC, jouw link verwijst naar een concurrent van mindfulness. Lees de advertentie maar:

    “Want to learn more about how to work with your emotions? Sign up for the free e-class, Your Life is Your Construct.”

    Reageerder Francis schreef op de door jou aangewezen website:
    “I understand where you’re coming from with this one. [..] I think your assertion that mindfulness meditation is an attempts to ignore and suppress negative feelings is a generalization that isn’t entirely backed up by the facts.”

    Die laatste woorden zijn ook van toepassing op jouw lasterlijke aantijgingen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. gjzn

    Rust in Huis aan de Poel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.