Amstelveen bijna groenste stad

Niet de groenste stad van Nederland is Amstelveen, wat is Zwolle, maar wel één van de groenste steden. Namens de gemeente nam wethouder Rien Alink woensdag (12 november) de tweede prijs (zilver) in de wedstrijd Entente Florale in ontvangst van landbouwminister Veerman.. Volgens hem bewijst de onderscheiding dat Asmstelveen op een goede manier met groen omgaat, ondanks bezuinigingen. Overigens zijn de effecten van die bezuinigingen nu in de praktijk nog niet over de volle breedte zichtbaar.

In het juryrapport staat dat Amstelveen is gericht op het behoud en de versterking van drie groene schakels: verleden, heden en toekomst. De heemtuinen en –parken zijn een belangrijk onderdeel daarvan en hebben veel waarde voor flora, fauna en bezoeker. Een meerwaarde voor Amstelveen kan worden behaald door deze voorzieningen meer bekend te maken in de regio. Het ontwerp van het groen binnen de bebouwde kom wordt consequent toegepast. Het beheer van het groen wordt goed afgestemd op het gebruik en de bloemen zorgen voor een kleurrijk en kwalitatief hoogwaardig beeld.De Amstel met zijn economische en recreatieve functie is een belangrijke peiler voor de opbouw van het landschap. De participatie wordt vormgegeven door een Groenraad, wijkplatforms en informatieavonden. Amstelveen is nog geen toeristische gemeente. Het is een aanbeveling Amstelveen met zijn heemparken nationaal en internationaal nog meer op de kaart te zetten. De gemeente heeft overigens eerder in haar beleid vastgesteld dat deze stad helemaal geen toeristische attracties geeft en daarom de VVV stevig financieel gekort.

De nationale groencompetitie Entente Florale is nu het zevende achtereenvolgende jaar gehouden. De winnaars doen mee aan de internationale Entente Florale. Daaraan doen elf landen aan mee.

Lees ook:Amstelveen niet groenste van Europa
Lees ook:Amstelveen in Europees ‘groen gevecht’
Lees ook:Amstelveen wil groenste stad Europa worden
Lees ook:Bot ‘retentrots’ op (niet) groenste stad EU
Lees ook:Amstelveen niet groenste van Nederland

Eén reactie op “Amstelveen bijna groenste stad

  1. dickie

    Knap van wethouder dhr. Alink om op 12 november die tweede prijs in ontvangst te nemen, terwijl het nu pas 15 oktober is. En wat is Zwolle?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.