Amstelveen wil groenste stad Europa worden

Tien_deelnemers_in_jubileumjaar_Entente_Florale_Nederland_1[1]Omdat Groningen, groenste stad van het land, ervan afzag kan Amstelveen nu meedoen aan de Europese versie van de groenwedstrijd Entente Florale. Bij de nationale editie 2013 werd Amstelveen tweede. De gemeente greep met een tiende punt naast het goud. Nu landelijke winnaar Groningen heeft afgehaakt, vroeg de organisatie Amstelveen aan de Europese wedstrijd te doen. Daarin komen twaalf nationale winnaars tegen elkaar uit om de Groenste Stad van Europa 2014 te worden. Althans de groenste van de steden die eraan meedoen. De bekendmaking van de verkiezing vindt dit jaar plaats in Hongarije.

De Europese jury gaat de groengraad van Amstelveen opnieuw beoordelen. Als de gemeente wint betekent het dus merkwaardigerwijs dat zij niet de groenste van het land maar wel die van Europa zal zijn, terwijl Groningen groenste Nederlandse stad blijft.

Volgens de gemeente versterkt de deelname onder meer het vorig jaar opgezette groenprogramma Amstelveengroenstad.nl. Daarbij ligt het accent overigens niet alleen op groen, maar ook op economisch vestigingsklimaat en duurzaamheid. De gemeente, die zich al jaren inspant om internationaal op de kaart te staan, vindt deelname aan de Europese groenwedstrijd aansluiten bij de viering van ‘Amstelveen 50 jaar’ en de ‘Koningsdag’ in 2014.  

 

In mei moeten alle deelnemende steden een portfolio aanbieden. In juli komt een internationale jury naar Amstelveen.  Eind september 2014 vindt de bekendmaking en uitreiking van de onderscheiding plaats.

 

 

Lees ook:‘Opschoondag’ vóór jurybezoek Entente Florale
Lees ook:Amstelveen niet groenste van Europa
Lees ook:AV helemaal niet groenste van Europa
Lees ook:Amstelveen mogelijk toch in Europese strijd om groene titel
Lees ook:Amstelveen groenste stad van Europa

Eén reactie op “Amstelveen wil groenste stad Europa worden

  1. gerben

    Duimen voor Levie en de groenwerkers!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.