Maquette A9 nu naar het Raadhuis

DSC_0176Nu de zeven informatiebijeenkomsten over de A9 achter de rug zijn verhuist de maquette van het congrescentrum naar het raadhuis. Geïnteresseerden kunnen daar tijdens openingstijden een kijkje komen nemen. Volgens wethouder Herbert Raat kwamen veel Amstelveners naar zeven inloopbijeenkomsten, om hun woning daarop te zoeken en zich te laten informeren over de nieuwe plannen, nu de tunnel er niet komt. Anderen – onder wie raadsleden – melden overigens het bezoek matig is geweest.

De maquette is overigens niet tot op de centimeter nauwkeurig, meldt de gemeente. De plannen zijn namelijk nog niet volledig uitgewerkt en vastgesteld. Maar zij geven wel een indruk van hoe het gaat worden. Amstelveners die het nog niet hebben gezien, kunnen in het Raadhuis komen kijken.

Donderdag 17 oktober praat de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) over het nieuwe contract rond de verbreding van de A9. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het onderwerp op woensdag 6 november. Bij positieve besluitvorming neemt Rijkswaterstaat (RWS) het stokje over.

Tussen 2014 en 2018 bereidt RWS het Ontwerp Tracébesluit voor. Hiervoor worden verschillende onderzoeken naar onder andere lucht- en geluid gedaan. In die fase houdt Rijkswaterstaat officiële inspraakronden. Naar verwachting is de bouwperiode van de verbrede A9 van 2020 – 2024. Meer informatie: op www.amstelveen.nl/a9.

 

Lees ook:Inpreekavond over woonbeleid
Lees ook:400 ‘zienswijzen’ over A9
Lees ook:Hellendall reikte prijzen fotocursus uit
Lees ook:Uitslaande brand dichtbij Schiphol
Lees ook:Druk bezochte info-avonden A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.