D66 wil visie op Oude Dorp

D66 vraagt van B&W een visie op het in de laatste decennia totaal verloederde Oude Dorp, waar volgens haar het Van der Togt Museum en de kunstroute met het Stadshart nog culturele trekpleisters zijn. De fractie gaat dat bij de behandeling van de zogenoemde kadernota, waarin de contouren voor de begroting voor 2009 staan, aankaarten. Dat gebeurt woensdag (25 juni). D66 zegt verder een gezonde Amstelveense economie van belang te vinden, waarvoor grote bedrijven belangrijk zijn, maar ook een bruisend Stadsplein en investeringen in sport, cultuur en groen. Verder vindt zij zowel topsport, als breedtesport van belang. "Voor ons is belangrijk dat iedereen in Amstelveen kan sporten en daarom zijn tariefsverhogingen uit den boze. Om die reden wil D66 de SAS een extra subsidie van € 100.000 geven," zegt fractievoorzitter De Leur.
Voor groen ligt voor D66 het accent op het uitbouwen van de PR-functie van de heemparken en het benutten van de kansen bij de renovatie van het Broersepark.

Lees ook:ChristenUnie: hele tekort Sportbedrijf dekken en topsporthal afblazen
Lees ook:Wethouder Koops: ‘Echte ChristenUnie portefeuille’
Lees ook:Sport 2000 geopend in Stadshart
Lees ook:Seminar over combinatie topsport en studie
Lees ook:Martinus stapt uit topvolleybal combinatie

3 reacties op “D66 wil visie op Oude Dorp

  1. Mary Blom

    Sorry, maar een verloederd oude dorp…..daar ben ik het niet mee eens. Het wordt juist steeds mooier. Kijk eens wat een mooie zaken er gekomen zijn de afgelopen jaren. Op het gebied van mode, beauty, interieurs,design/ontwerpers, curiosa, Oosterse tapijten, top-opticien. Een paar prima horeca zaken, kappers…wat is daar verloederd aan?
    Nee, het kan niet in een korte tijd allemaal tegelijk opgeleukt worden, maar het dorp is naar mijn mening op de goede weg!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Bedoeld is natuurlijk dat het voormalige Oude Dorp in de zestiger en bhegin zeventiger jaren systematisch naar de knoppen is geholpen: complete kaalslag van historische panden, die werden vervangen door foeilelijke flatgebouwen, zeg maar betonvloeken. OK, later is er nog iets gered, maar van het Ode Dorp staat zowat alleen de Dorpskerk er nog. Mij benieuwen of die ook niet ten prooi valt aan een projectontwikkelaar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wim Helsloot

    Wat bedoelt D66 met totale verloedering oude dorp?

    misschien is het wel eens leuk voor D66 om door het “verloederde oude dorp” te lopen en eens te winkelen en eens een zijstraatje in te lopen en eens te stukje te gaan eten en eens ijsje te pakken en eens een drankje te drinken en eens van uit het “totaal verloederde oude dorp” een wandelingetje te maken naar het bos en weer terug en te tellen hoeveel panden er nog staan van voor de “kaalslag”. Eigenlijk nog best gezellig dat “totaal verloederde oude dorp”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.