Wethouder Koops: ‘Echte ChristenUnie portefeuille’

Wethouder Koops

Een typische ChristenUnie portefeuille heeft ze gekregen. Dat vindt kersverse wethouder Jacqueline Koops van die partij. Zij gaat zich vooral bezighouden met sociale aspecten van het gemeentelijke beleid:  jeugd en gezin, ouderenbeleid, sociale zaken, zorg, werk en inkomen en volksgezondheid. Na vier jaar – voor het eerst – met 1 zetel in de gemeenteraad te zijn vertegenwoordigd, heeft de ChristenUnie nu ook een wethouder in het College van B&W. “In deze positie kan ik mij nog meer inzetten voor die sociale aandachtsgebieden,”zegt Koops. “Dit zijn echte ChristenUnie punten.” Koops zal in het college ook de belangen van coalitiepartner OCA (Ouderencombinatie) behartigen. Ze zegt uit te zien naar een collegiale, effectieve samenwerking met de wethouders van VVD, CDA en BBA (Burgerbelangen), met wie volgens haar persoon al goede relaties zijn ontstaan. “Zeker in tijden van economische teruggang is het werken met een hecht, solide team van groot belang.”De raadsfractie van de ChristenUnie zegt ook te rekenen op een vruchtbare dialoog met en draagvlak binnen de raad voor de vele ingrijpende beslissingen, die tot bezuinigingen moeten leiden. Daarbij moeten, als het aan haar ligt, de minima worden ontzien. Fractievoorzitter Bert de Pijper Ook zegt verder te hechten aan verbetering van de veiligheid in Amstelveen, aanpak van overlast en behoud van het openbaar groen. Ook moet de Bovenkerkerpolder groen blijven, vindt hij. In het sportbeleid moet van de ChristenUnie de breedtesport weer centraal staan, nadat de laatste jaren de topsport veel aandacht heeft gekregen.

Lees ook:Wethouder Koops opnieuw zwanger
Lees ook:Koops: ‘Geen nieuwe wethouder WMO’
Lees ook:Koops wordt wethouder Stichtse Vecht
Lees ook:Koops nu wethouder Stichtse Vecht
Lees ook:Koops wil aantal wsw-ers bij gemeente opvoeren

29 reacties op “Wethouder Koops: ‘Echte ChristenUnie portefeuille’

 1. Janet

  Beste Jacqueline,

  Van harte geluk gewenst met je nieuwe functie als wethouder. Dat noem ik toch een geweldig vervolg na 4 jaar. Werk hard en geniet ervan.

  Janet Parlevliet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Een sportieve D66-ster dus. Zij was lange tijd raadslid voor die partij.

     /   Beantwoorden  / 
 2. de schoolmeester

  Succes, mevrouw Koops. Ik hoop dat u het waar zult maken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Rouvoet had ook wat van die taken in zijn portefeuille.
  Nou dat heeft wat opgeleverd hoor. Verder dan schaamhaar
  tellen is het nooit gekomen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Tot een bepaalde hoogte heb je gelijk, Peter. Maar de afgelopen periode heeft mevrouw Koops wel wat kleine dingetjes voor elkaar gekregen op gemeentelijk niveau , waar de andere politieke partijen die sociale zaken hoog in het vaandel voerden gewoon niet aan gedacht hadden. Ik denk aan computers voor de sociale minima. Daaruit blijkt dat deze mevrouw gewoon haar werk doet en niet altijd bezig is met politieke machtsspelletjes. Iets wat voor hr. van der Liet de kern van de politiek per definitie dient te zijn. Hij is daar niet de enige in gezien het handelen van het CDA.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Schoolmeester Bikker heeft altijd wat overspannen verwachtingen van politici. Wat dat betreft is hij net zoals dhr Johan Bos, die verwacht ook wonderen van de gewone stervelingen die politici zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Ik verwacht van politici dat ze enigszins proberen waar te maken wat in hun programma staat en wat ze beloven in verkiezingstijd. Indien dit niet gebeurt zullen vele mensen niet stemmen of hun stem geven aan partijen als de SP en PVV.
   Daarnaast verwacht ik van politici dat ze niet de boel in de maling nemen. Kiezers krijgen dit vroeg of laat toch wel door.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Geen wonderen, in tegendeel. Ook niet de wonderen die zij in het vooruitzicht plegen te stellen mits er maar op hen wordt gestemd. Om vervolgens veelal akkoord te gaan met het tegendeel van alles wat hen in verkiezingstijd nog heilig leek.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Volgens mij kwamen die computers voor minima uit de koker van CDA-wethouder van sociale zaken Groot. Drol.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   En wie had hem daarop geattendeerd, bolus?

     /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Alleen voor de groep kinderen van 6-8 jaar. Het initiatief pc’s ter beschikking te stellen aan de minima kwam niet van de CU. Je moet niet de CU laten pronken met de veren van het CDA.

    /   Beantwoorden  / 
 7. de schoolmeester

  Daarmee heeft mevr Koops bewezen dat ze inzicht heeft in de taal/leesontwikkeling van jonge kinderen. Hun motivatie neemt door de aanwezigheid van een computer juist zeer toe.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Je wijkt af van de essentie, namelijk dat het CDA de minima steunt. Ondanks jouw leugens!

    /   Beantwoorden  / 
  1. De schoolmeester

   Gelukkig sta ik niet op het sociale minimum. Ik denk dat je dat eens moet vragen aan mensen die dat wel staan, die denken daar anders over. Het is de laatste jaren een heel stuk slechter geworden. Dit komt niet van mij, maar van 2 mensen die gehandicapt zijn en gedeeltelijk afhankelijk van de zorgen van anderen. Overigens is dit niet alleen de schuld van het CDA, maar van alle grote partijen.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  We voldoen aan de internationale eisen. Niemand hoeft in Nederland onder de armoedegrens te leven. Dat het geen vetpot is, moge duidelijk zijn. Maar ja, de bijstand moet ook geen hangmat zijn, maar een vangnet.

    /   Beantwoorden  / 
 10. De schoolmeester

  Jij kent alleen maar mensen uit de bijstand uit de boekjes. Je kent ze niet van nabij, als elitaire flapdrol met het inlevingsvermogen van een autist. Natuurlijk voldoen wij aan de internationale eisen, maar ga eerst dan eens na wat die zijn met een wereldbevolking waar 3/4 beneden de armoedegrens leeft. Of vind jij dat de sociale minima ten opzichte van de rest van de bevolking er op vooruit zijn gegaan en dan reken ik het inkomen van de “elite”er nog niet bij? En wat denk jij dan van het inkomen van de mensen die werken onderaan de maatschappelijke ladder.(voorbeelden; TNT medewerkers, thuiszorg, onderste tak welzijn, grootgrutters, cateringmedewerkers, schoonmakers enz.) Dit betreft in totaal wel zo’n 15% van onze bevolking.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Nee hoor, ik ken mensen die op bijstandsniveau leven in mijn naaste omgeving. Ik hoef niet na te gaan hoe het in 3/4 van de wereld is, daar ga ik niet over. Hetgeen bovendien niet wegneemt dat het in Nederland volcoende is om van te leven. En dat is het enige criterium. Wie meer wil, moet ervoor werken, voor dat extra geld. Ik vermag niet in te zien waarom ik voor de franje in andermans leven moet betalen. Dat doet ook niemand voor mij.
   Die inkomens van de minderverdienenden zijn uitvloeisel van marktwerking, valt niks op af te dingen.

     /   Beantwoorden  / 
 11. De schoolmeester

  Ik geloof dat jouw God de marktwerking. Als dat maar vrij is, is er de Hemel op deze aarde. Net zo’n onzin als je mij altijd verwijt, Hans. Zwart/wit denken hoor en ook erg simpel. Ik had van jou wat meer diepgang verwacht. Misschien komt dat nog met de jaren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Ik denk het niet, want wie met 20 niet links is, heeft geen hart. Wie het met 40 nog steeds is, heeft geen verstand. Ik ben 41 en niet links (nooit geweest overigens). Ik heb de hogere staat van waardigheid dus al bereikt. Nou jij nog, maar ik vrees dat jij, als 50-plusser, de redding al voorbij bent.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    U mist, volgens uw stelling, dus een hart?

      /   Beantwoorden  / 
    1. De schoolmeester

     Auuuu!!!

       /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Liever geen hart dan geen verstand. Zoals schoolmeester Bikker.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Zonder hart wordt leven moeilijk….

     /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Zonder hart ook hoor. Je kunt wel met een minimaal verstand leven, maar niet zonder hart.

       /   Beantwoorden  / 
 13. Hans van der Liet

  Ik vaar daar anders al 41 jaar wel bij…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Maar u geeft dus wel toe geen hart te hebben. Die indruk hadden anderen al, maar ik hoopte dat zij zich vergisten.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Zolang die anderen ook maar de indruk hebben dat ik wel verstand heb! Onder “een hart hebben” wordt meestal (in mijn optiek) verstaan: een softie, een zacht ei zijn. Dat ben ik inderdaad allerminst.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.