ChristenUnie: hele tekort Sportbedrijf dekken en topsporthal afblazen

Evenals D66 vindt ook de ChristenUnie dat de gemeente het volledige tekort van een kwart miljoen euro hij Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) moet dekken. V&W stelden voor niet verder te gaan dan 150 duizend euro en de rest uit tariefsverhogingen te laten komen. Maar dat schaadt de breedtesport, vindt de CU. Tariefsverhogingen komen terecht bij de verenigingen en daarmee in contributies, alsmede bij bezoekers van het zwembad. "Wij willen een laagdrempelige breedtesport,"zegt Jacqueline Koops van de ChristenUnie. "Het betekent allereerst dat de breedtesport voor iedereen betaalbaar moet zijn. Het geeft volgens ons dan ook geen pas de contributies meer dan normaal te verhogen. Wij zullen voorstellen dat de gemeente ook die 100.000 euro aan de SAS betaalt."

Zij vindt dat bedrag trouwens in geen verhouding staan tot de 5,7 miljoen euro die de gemeente reserveert voor de bouw van de onrendabele top van een topsporthal. "Die ton voor de breedtesport is niets vergeleken met die 5,7 miljoen voor topsport." Met de bouw van die topsporthal was de CU toch al niet blij. Zij stemde er tegen. Koops: "Wij willen best topsport, maar die moet je niet stimuleren door de bouw van een topsporthal en denken dat meer topsporters dan vanzelf komen. Kijk naar het fiasco in Almere. Daar gingen twee topsportverenigingen vorig jaar failliet gegaan, wat de topsporthal er tot de rand van de afgrond bracht."
Overigens is het voor haar nog de vraag of de hal er komt. De gemeenteraad verbond aan de bouw bepaalde voorwaarden, waaraan binnen een jaar moest zijn voldaan. Zoals voldoende financiële participatie van bedrijfsleven en sportverenigingen. Koops: "Dat is tot nu toe niet gelukt. De wethouder wil nu een langere periode om tot die participatie te komen. Dat willen wij niet. We hebben 250.000 euro gestopt in de oprichting van een Stichting Topsport Amstelveen. Je verwacht dan goed resultaat binnen een jaar, conform afspraak. De bouw van de topsporthal heeft wat ons betreft een no go."

 

Lees ook:Burgerbelangen: geld topsporthal overhevelen naar onderwijs
Lees ook:CDA akkoord met investering topsporthal
Lees ook:Martinus stapt uit topvolleybal combinatie
Lees ook:BBA: miljoenen voor topsporthal, maar geen visie op sport
Lees ook:Gemeente pompt miljoenen in topsport

3 reacties op “ChristenUnie: hele tekort Sportbedrijf dekken en topsporthal afblazen

  1. David de Jong

    Er is een groot verschil tussen EENmalige bedragen en structurele bedragen. Overigens gaat ook BBA voor EEN ton meer voor de bredesport van de SAS. Maar niet door de topsport in Amstelveen omzeep te helpen! Vandaag werd bekend dat Amstelveen twee ton structureel toebedeeld krijgt ivm de meicirculaire. Dat biedt in ieder geval misschien mogelijkheden, of anders bepaalde posten uit de kadernota waar je vraagtekens bij kan zetten zoals al bleek tijdens de commissiebehandeling.

    PS> Knappe hoeveelheid aandacht aan de ene zetel van de CU. Lees zelden iets terug van de OCA die net zoveel zetelinvloed heeft ….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Het gaat niet om de omvang van een fractie, maar om haar nieuwswaarde. Om wat zij (opvallend) dioet, dus. Als een kleine fractie voor nieuws zorgt, is dat gewoon nieuws. Ook de OCA is wel in het nieuws geweest, maar die komt inderdaad met minder voorstellen dan de CU. Sterker nog: de OCA zegt nu eenmaal heel weinig in de raad en komt zelden met een origineel eigen standpunt. Of was je dat niet opgevallen? Overigens: als er bijna zes miljoen in topsport wordt geinvesteerd, kun je toch moeilijk volhouden dat die om zeep dreit te worden geholpen. Maar het is natuurlijk waar dat het bedrijfsleven, waarop was gerekend, minder happig blijkt dan kennelijk was verwacht

      /   Beantwoorden  / 
  3. David de Jong

    Er is nu topsport in Amstelveen. Als Amstelveen daar geen accomodaties voor heeft, dan houdt het op…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.