Gemeente betaalt verblijf in Joods hospice

Herbert Raat

Hoewel het in Amsterdam (aan de Amstelveenseweg) ligt, geeft Amstelveen toch geld aan het Joodse Hospice Immanuel. De helft van de bewoners ervan komt namelijk uit Amstelveen en Amsterdam liet weten niet meer alle kosten op zich te willen nemen.

Daarom betaalt Amstelveen de helft ervan. Dat komt voor dit jaar(sinds 1 januari 2017) neer op € 16.000. Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 komen de Amstelveense inwoners voor verblijf in het hospice in aanmerking voor hulp bij het huishouden. Zij zouden dan wel individueel een aanvraag daarvoor kunnen indienen bij de gemeente. Maar een ernstig zieke inwoner moet gewoon de hulp krijgen die hij of zij nodig heeft zonder belast te worden met de administratieve afhandeling die dat meebrengt, vindt wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD).

De administratieve afhandeling vindt rechtstreeks plaats met het hospice en de zorgaanbieder. “Op deze manier is er een praktische oplossing gevonden zonder administratieve rompslomp”, schrijft Raat aan de gemeenteraad. “Met eventuele toekomstige verzoeken van andere particuliere hospices wordt op gelijke wijze omgegaan”.

 

Lees ook:Gemeente betaalt 10 mille voor hospice Ouderkerk
Lees ook:Gemeente biedt geen ‘Joodse’ huish. hulp meer
Lees ook:Raat kwaad over ‘volksverlakkerij’ WMO
Lees ook:Gemeente helpt rolstoel-vrijwilliger met vervoer
Lees ook:Raat: ‘Wachttijd hulp dementie moet korter’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.