Door giften kamers palliatieve zorg ZA

DSC_0407-kleinLions Club Mingle Amstelveen overhandigde vrijdagmorgen (12 december) de gift waarmee Ziekenhuis Amstelland palliatieve kamers kan gaan aanbieden op de afdeling Interne Beneden. De gift bestaat uit LED verlichte prikborden, elektrische ‘sta-op stoelen’ en logeerbedden.

René Verkade, afdelingsmanager Interne Beneden, is dolblij met deze gift. “Het is een grote wens van ons om patiënten én hun naasten betere faciliteiten te bieden in de laatste levensfase”, zegt hij. “Hiermee kunnen we de zes eenpersoonskamers van de afdeling, naar behoefte, aanpassen in een palliatieve setting. Vaak zijn patiënten én familie langdurig aanwezig in het ziekenhuis, soms zelfs inclusief de nacht. Nu kunnen wij ze extra comfort bieden om dit samen mee te maken.”

Het initiatief voor deze actie komt van Marry Snoek (zorgcoördinator Interne oncologie). Zij had op werkbezoek bij andere ziekenhuizen deze mogelijkheden gezien. Samen met Verkade benaderde zij de Lions Club.

Anke Eweg van de Lions Mingle deed een voordracht bij de club. Internist-oncologe Annette van Zweeden hield een inhoudelijk verhaal over prostaat carcinoom en René Verkade een over het voorgenomen initiatief. Lions lid Jos de Bruijn, die in november 2013 afscheid nam bij zijn werkgever KPMG, vroeg in plaats van cadeaus een bijdrage voor dit project. Daarmee was de eerste grote stap gezet. De Lionsclub zag daarna kans nog een aanvullende gift van Stichting Theo Janssen M.O.C. los te peuteren.

In december 2014  zijn alle zes eenpersoonskamers op interne beneden voorzien van fris nieuw schilderwerk. Daarna zijn er mooie prikborden met LED verlichting en een ingebouwde klok op alle kamers geplaatst. De LED verlichting is zeer sfeervol en kan men zelf bedienen. Daarnaast zijn er twee sta-op stoelen beschikbaar (elektrisch) en twee opklapbedden voor mensen die bij hun naaste willen blijven slapen.

Lees ook:Ziekenhuis krijg 8.4 van klinische patiënten
Lees ook:Ruim 800 pakken koffie door DE-actie Lions
Lees ook:Lions Club en Rabo geven tent aan Rode Kruis
Lees ook:En dan is er koffie (voor Voedselbank)
Lees ook:Bij polikliniek chirurgie ziekenhuis nu online afspreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.