Mogelijk fouten in brieven over zorg

 

Herbert Raat

Herbert Raat

Nu de gemeente zorgtaken van het Rijk moet overnemen, is aan de 3.200 Amstelveners die zorg krijgen een brief gestuurd over wat er allemaal verandert. Maar daarin kunnen fouten zitten, laat zorgwethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad weten. Oorzaak daarvan is dat de informatie van het Rijk aan de gemeente verre van optimaal is.

Sommige burgers krijgen nu nog voorzieningen die onder de door het Rijk gestuurde AWBZ vallen, maar straks via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) een taak van de gemeente worden. Volgens Raat is aan iedere individuele zorgbehoevende een brief gestuurd, waarin op diens individuele behoefte werd ingegaan en uiteen gezet wat er voor hem of haar verandert. Aan wie alleen zorg van de gemeente krijgt, is een brief gestuurd die daar dan ook over gaat. Wie tot nu toe op basis van de AWBZ wordt geholpen, maar volgend jaar op de gemeente is aangewezen krijgt daarover een brief en wie nu zowel door Rijk als gemeente wordt geholpen is weer een andere. Ook degenen met een PGB krijgen een daarop toegespitste brief.

Maar omdat het Rijk de gemeente niet optimaal heeft geïnformeerd, kan er – alle gemeentelijke inspanningen ten spijt – nog wel wat mis zijn gegaan, meldt Raat aan de gemeenteraad. Maar die kans op fouten, weerhoudt B&W er niet van burgers individueel te informeren. Wie een niet op zijn of haar situatie slaand schrijven ontving, kan contact met de gemeente opnemen. Ook dat staat er in.

Los van de individuele informatie, waaraan de B&W de voorkeur geven, wordt ook voor algemene informatie via media en andere uitingen verspreidt. Dat sluit ook aan bij de wens van de gemeenteraad, die graag vooral persoonlijke communicatie naar betrokkenen wil.

 

Lees ook:Gemeente wil helderheid over inkoop welzijn
Lees ook:Regeerakkoord: zware gevolgen voor Amstelveen
Lees ook:Raat: Zorg blijft risicogebied
Lees ook:Laatste kans voor pizzeria met stankoverlast
Lees ook:Gemeente mist waarschijnlijk OZB bij V&D

3 reacties op “Mogelijk fouten in brieven over zorg

  1. j

    Vreemd die vinger steeds naar een ander.
    Brief was verre van duidelijk en waarom staat er niets over de bijeenkomst as. donderdag???
    Niet zo’n brief ontvangen….ja,ja weer gemeente bellen of wethouder schrijven en dan maanden op antwoord wachten, neeeee.ik ben het zat en verblijf nu f buiten aveen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marianne

    De eerste fouten komen mondjesmaat naar buiten. Afschuiven naar het Rijk zal nog vaak aan de orde komen. Vanaf 1 januari 2015 voorspel ik grove fouten. Ten koste van een ieder die hulp en zorg behoeft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

    Het siert de hr. Raat dat ie fouten toegeeft. Ik geloof ook dat dat komt door de onduidelijkheid van het Rijk. Wat ik hem wel verwijt en niet alleen hem, maar het gehele bestuur inclusief de gemeenteraad dat ze niet openlijk bij het Rijk aan de bel hebben getrokken, zoals een stel gemeentes wel heeft gedaan. Als men bij veel meer gemeentes de kont tegen de krib had gegooid zou men ook wel meer tijd hebben gekregen om het nieuwe beleid uit te voeren. Nu zal het waarschijnlijk blunders regenen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.