Telefooncirkels Rode Kruis ontmoeten elkaar

Voorziter Tan (rechts) en coordinator telefooncirkels

Vijftig leidsters van een deelnemers aan zogenoemde telefooncirkels kwamen zondag (14 oktober) naar een lunch voor hen in het Rode Kruisgebouw aan Heuseplein 15. De telefooncirkels bestaan al 26 jaar en draaien in principe elke dag. De oorsprong ligt in Noorwegen, waar isolement in zeer dun bevolkte gebieden aanleiding was voor het bedenken van dat alarmsysteem. De telefooncirkel zorgt voor dagelijks contact. Dagelijks wordt men volgens coördinator Alice Hovestadt-Cornelissen van de Amstelveense cirkels tussen 8.45 tot 9.30 uur gebeld. Elke dag is er op die manier even contact van mens tot mens om te horen of alles goed gaat en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. In Amstelveen zijn er momenteel 4 cirkels.

  Alice Hovestadt-Cornelissen: “Het aantal deelnemers wisselt sterk door verhuizing en overlijden. De dagleidster start de cirkels door de eerste van elke cirkel te bellen en deze belt de volgende enzovoort. ““De laatste belt de leidster weer om te zeggen dat de cirkel rond is. Antwoord iemand in de cirkel niet dan belt men de leidster en die neemt maatregelen. Zonodig worden hulpdiensten ingeschakeld. Voorwaarde voor deelneming aan de cirkels is dat men minimaal 2 sleutels elders heeft, zodat men in geval van nood naar binnen kan”. Voor vragen en aanmelding: 020-6451347 van 8.30-9.30 en ‘s avonds tussen 19.00-20.00 uur.

Rode Kruis Amstelveen kan voor diverse activiteiten nieuwe vrijwilligers goed gebruiken. Belangstellenden kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur bellen of langs komen aan Heuseplein 15, telefoon 020-6414499 of mailen [email protected]. Voor nadere informatie zie ook www.rodekruisamstelveen.nl.

 

Lees ook:Telefooncirkels Rode Kruis bestaan 25 jaar
Lees ook:Burgemeester bedelaar voor Rode Kruis
Lees ook:Burgemeester collecteert voor het Rode Kruis
Lees ook:Vandalismegolf in Keizer Karelpark
Lees ook:Rode Kruis heeft dringend collectanten nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.