Burgemeester collecteert voor het Rode Kruis

Burgemeester Jan van Zanen gaat dinsdag 26 juni van 15.30 uur af op het Stadsplein collecteren voor het Rode Kruis. De collecteweek van 24 tot en met 30 juni wordt gehouden onder het motto ‘Help het Rode Kruis helpen’.Duizenden vrijwilligers in heel Nederland gaan dan collecteren. In Amstelveen gaan ongeveer 130 vrijwilligers met de collectebus langs de deur en naar winkelcentra.  Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om per sms geld te doneren.  Een SMS kan worden gestuurd naar 4333, waarna men moet kiezen: RKAV2, RKAV4 of RKAV6. Er wordt dan 2, 4 of 6 euro aan het Rode Kruis gedoneerd. De opbrengst van de collecte in Amstelveen komt geheel ten goede aan de plaatselijke afdeling, waarvan circa 135 vrijwilligers met elkaar allerlei activiteiten verzorgen. Zoals: wandelen met moeilijk ter been zijnde ouderen, telefooncirkels voor dagelijks onderling contact en creatieve ochtenden, waardoor o.a. een HIV en AIDS- project van Oegandese vrouwen en kinderen wordt gesteund (slachtoffers van de oorlogssituatie daar).Ook verzorgen vrijwilligers een ‘Middagje Uit’ voor ouderen in een Amstelveens verzorgingscentrum, aangepaste vakanties voor ouderen, zieken en gehandicapten in Rode Kruis vakantiehotels of op het vakantieschip ‘de Henri Dunant’. Rode Kruis chauffeurs vervoeren hen daarheen in de (ook voor rolstoelen geschikte) PAM-bus. EHBO’ers staan klaar bij allerlei evenementen, zoals sportwedstrijden, avondvierdaagse of Koninginnedag en nare gebeurtenissen of rampen. Al dit werk wordt gedaan door vrijwilligers. Maar daardoor zijn de activiteiten niet gratis. Giften in de collectebus zijn hard nodig om de projecten te bekostigen en zo mogelijk uit te breiden, meldt de organisatie, die een beroep doet op de Amstelveense bevolking.

 

Lees ook:Burgemeester bedelaar voor Rode Kruis
Lees ook:Rode Kruis heeft dringend collectanten nodig
Lees ook:Nieuw bestuur Rode Kruis
Lees ook:Najaarsverkoop van het Rode kruis
Lees ook:Inbraak in Rode Kruis gebouw

Eén reactie op “Burgemeester collecteert voor het Rode Kruis

  1. gerben

    Indirect ook voor de mensen in Homs.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.