Bouw Molenstate gestart

Raat Molenstate“Ik ben blij dat jullie de schouders er onder zetten”, zei wethouder Herbert Raat vrijdagmiddag. Hij sloeg een ‘feestelijke paal’ voor het complex Molenstate, op de hoek van Amsterdamseweg en Molenweg, tegenover molen (restaurant) De Dikkert. Er komen vijf appartementen voor de verhuur: twee kleine, twee in de middenklasse en één penthouse. Allemaal worden ze verhuurd in de vrije sector. Onder het pand komt een parkeergarage met negen plekken.

Expats vormen de markt waar de eigenaar zich primair op richt. Raat voerde jarenlang strijd om het verloederde oude pand op de hoek weg te krijgen. De vorige eigenaar zou het opknappen, kwam niet met een goed plan, slaagde er in elk geval niet in het te realiseren. De gemeente trok tenslotte de bouwvergunning in. “We kregen ook nog te maken met een er in gehuisveste wietfabriek”, vertelde Raat.

Tenslotte werd het oude pand met grond verkocht aan een in Zwitserland wonende partij, die de ontwikkeling uitbesteedde aan een daarvoor speciaal opgerichte projectontwikkelaar. “Het is een family company, die handel in granen en olie drijft”, zegt directeur Adriaan Vogel, die daarvoor werkt en samen met in de bouw werkzame André Hoenselaar ontwikkelingsmaatschappij Solas Vastgoed BV startte. Speciaal in verband met Molenstate.

Vogel: “André werkte al lang in de bouw en vroeg mij dit project met mij te ontwikkelen. Omdat het op een prachtig punt ligt en Amstelveen natuurlijk goed in de markt heb ik ‘ja’ gezegd. Voor Solas is dit dus eigenlijk het eerste project. Voor ons een leerproject dus, maar we hopen dat er meer volgen.” De Zwitserse geldschieter wilde naast de andere sectoren waarin hij actief is in vastgoed gaan investeren, om zijn belangen te spreiden.

Raat, die sinds 2004 in Amstelveen woont, zegt dat de hoek tegenover de molen toen al een bouwval was. “Wij gingen hier een keer eten en toen viel dat ons op.” Later als raadslid en wethouder bleef hij zich er aan ergeren. Om de toegangswegen in Amstelveen op te knappen, startte hij een beleid om verloederde panden te laten opknappen. Daar hoorde dus ook dat aan de Amsterdamseweg bij, waarin ooit een beveiligingsbedrijf was gevestigd. “Je ziet wel dat je een lange adem moet hebben om het voor elkaar te krijgen”, zegt hij. Raat was blij dat Solas met een degelijk plan kwam. “We vinden de plek erg leuk”, zei Vogel.

Het jonge bedrijf Solas heeft de bouw uitbesteed aan Bébouw. Het wooncomplex zal de loop van volgend jaar klaar zijn. De hoogte van de huren is nog niet bekend. Vogel: “Wij hebben voor onszelf natuurlijk wel iets aangenomen, maar het is ook een beetje afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt. De eigenaar is de heer Troost, die er in investeert.”

 

Lees ook:Molenstaete gaat er alsnog komen
Lees ook:Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand
Lees ook:Gemeente wil opknapbeurt ‘Molenpand’
Lees ook:Kantoortoren Kostverlorenhof wordt (woon)flatgebouw
Lees ook:Hudson’s Bay komt zeker naar V&D gebouw

76 reacties op “Bouw Molenstate gestart

  1. frank

    Goed dat dat oude pand weg gaat, maar zit die lijstenmakerij ernaast nog steeds?

    En weer expats als doelgroep en vrije sector! De hr. Raat zou ook eens zijn oor te luister moeten leggen bij de gemiddelde Amstelvener. Bij een heleboel begint dit beleid toch aardig te irriteren en dat zijn heus niet enkel SP of PVV stemmers. Niets tegen expats of vrije sector maar het lijkt bijna wel de enige doelgroep hier.

    Waar denkt de hr. Raat straks asielzoekers met verblijfsvergunning te gaan huisvesten? Ik neem aan in de soc. woningbouw. Er is totaal geen doorstroming door het grote gat tussen soc. woningbouw en vrije sector/koop. Gevolg; wachtlijsten worden langer en langer en het aantal potentíële kiezers op de PVV, groter en groter. Is dit nu verstandige woonpolitiek in deze regio? Ik dacht van niet. Het is enkel een politiek waar haat/afgunst/xenofobie een pracht van een voedingsbodem gaan vormen voor verdere ontevredenheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

    “Bij een heleboel begint dit beleid toch aardig te irriteren en dat zijn heus niet enkel SP of PVV stemmers. Niets tegen expats of vrije sector maar het lijkt bijna wel de enige doelgroep hier.”

    Dus die hebben wel een hoop dingen met elkaar gemeen, wat je onlangs nogal krampachtig probeerde te ontkennen.

    En nu niet meer zeuren over sociale woningbouw, want je bent een scheefwoner. Oh wacht je noemt dat zelf een klein beetje scheefwonen.

    Een beetje zwanger bestaat ook niet.

    “Niets tegen expats of vrije sector maar het lijkt bijna wel de enige doelgroep hier.”

    Als je er niets tegen hebt, waarom haal je dat dan aan? Of praat je nu je SP collega na die expats haat omdat ze hun vuilnis naar een container brengen in iets op wieltjes?

    Het kan ook zijn dat je als straf een stukje maoïstische zelfkritiek moest ondergaan in jouw clubje.

    Sterkte.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Aldus de claqueur van de hr. Raat.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Zoostje

    Wethouder Raat begint lachwekkend te worden. Al sinds 2004 hier? Dan is het tijd om te vertrekken, want tunnelvisie. Deze man die de totale Amstelveense inwoner onder een kam scheert dient gewoon zijn biezen te pakken. Wellicht dat iemand anders een andere kijk en een ander inzicht heeft. Zou wat lucht geven. Deze man die Amstelveen naar de afgrond werkt (ja ja VVD), zou eens goed onder de loep genomen moeten worden. Want VVD heeft nare figuren voortgebracht. Wie kan dit staaltje eens oppakken? Zijn er journalisten die eens in de gemeentepolitiek van Amstelveen kunnen duiken? Badjes, Drollen, huizen voor expats, huizen voor de happy few, waar is Raat voor de middelmatige inwoner? Laat hem eens doorlichten. Of laat hem eens elders gaan werken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      Jij bent toch die ‘ik ga aangifte doen’ schreeuwer?

      Doe dat dan ook tegen Raat, van wie je suggereert dat hij niet zuiver op de graat is. Lijkt me nogal laf en vooral stuitend dom.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Zoostje

    En weeeeer die kop als foto bij een column. Kan de heer Bos niet eens iets anders plaatsen?

      /   Beantwoorden  / 
      1. Zoostje

        Een foto van mij? Geef uw emailadres maar, dan komt ie. Wat is dit voor belachelijke vraag als antwoord op een reactie op uw blog..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          [email protected]. Waarom reageert u op een verderfelijke site vol volstrekt ingepakte journalistiek (als je die nog zo mag noemen). Zou ik beneden mijn waardigheid achten….

            /   Beantwoorden  / 
        2. Robert van Waning

          Dit is het enige openbare forum voor publiek debat over lokale politieke en maatschappelijke kwesties in Amstelveen. Kritische reacties zijn daarop heel normaal en in veel gevallen zelfs wenselijk. Partijdigheid en vooringenomenheid mogen aan de kaak worden gesteld.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Zoostje

        Het gaat toch niet om mij heer Bos? Uw antwoord getuigt van een zeer selectief gedoe, uw antwoord had moeten zijn, ja sorry, maar er is er maar eentje die in deze gemeente de scepter zwaait, waarvan hierboven weer een foto.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          U schrijft mij dus voor wat mijn antwoord moet zijn. Ja er zijn landen waar de pers altijd dwingend te horen krijt wat die moet schrijven…

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank

            Nou, nou, Johan, wat denk je dan van een Cees Fasseur, A.M. de Jong, wegraken van bonnetjes en filmrolletjes enz. Hier zeggen ze ook gewoon de archieven zijn (nog) gesloten. Nou dan kan je ook als journalist met je goede gedrag de bietenbrug op. En elke journalist, zekere een politieke, zal toch een beetje mee moeten huilen met politici, anders vist ie altijd achter het net. Het is gewoon een moeilijk vak. Je moet vaak op eieren lopen.

              /  
  5. Zoostje

    Lijkt de Amstelveense van Rey wel, hahahaha niks tegen van Rey hoor hihihii, maar begint gewoon een anekdote te worden die wethouder alhier, die de boel op zijn eigen wijze controleert hahahaha….en in de niet bestaande ondemocratische pers steeds zijn zegje doet. of ligt dat misschien aan de pers ter plaatse?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    Het is goed dat daar nu eindelijk iets wordt gebouwd. Waarom moest Herbert Raat (VVD) weer zo nodig op die foto? Hij is niet de eigenaar, de projectontwikkekaar, architect of bouwer. De lokale pers is zijn pariculiere pr-bedrijf. Een democratische wantoestand.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ach, een bestuurder die een eerste paal slaat (en overigens lang streed tegen de verloedering) is nu eenmaal nieuws voor sommige media. Voor u natuurlijk niet, omdat u de pest aan Raat heeft.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Drs. W.

      ”Het artikel is bijna onleesbaar door talloze fouten.”
      Betekent dit dat u niet tot tien kunt tellen?

        /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

      Ik heb niet de pest aan Raat persoonlijk, maar wel aan de manier waarop hij media gebruikt voor zelfverheerlijking. Ik heb nog meer de pest aan media die zich láten inpakken en zodoende slechts selectief kritisch zijn.

        /   Beantwoorden  / 
        1. Zoostje

          En ” in die riedel” heeft RvW volkomen gelijk. Het is te erg voor woorden, dat hier geen onafhankelijke pers meer bestaat die de gemeente controleert ipv faciliteert.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ceaucescue

            @Zoostje. “Het is te erg dat hier geen onafhankelijke pers meer bestaat.”

            Wel eens bij je opgekomen dat een onafhankelijke pers er een andere mening op na kan houden dan de jouwe? JB. heeft enkel een verklaring van Raat weergegeven, dat doet hij ook van de SP. Dat is o.a. zijn taak als journalist. Dat weet RvW verdomd goed, maar jij slikt alles voor zoete koek wat deze RvW hier rond loopt te bazuinen. Men gebruikt gewoon elkaar, maar komt natuurlijk niet naar buiten.
            Dus denk even na en anders “Slaap zacht”

              /  
      1. frank

        Kun jij een politicus noemen die dat niet probeert? Ik geef toe dat Raat het PR orgel goed kan bespelen, maar hij is heus niet uniek. Een journalist is er voor om dat op te tekenen en kan in colomns zijn eigen mening geven, tenzij hij een onderzoeksjournalist is, maar daar is te weinig vraag naar, want daar moet het publiek ook voor betalen en dat wil het (grote) publiek niet. Het publiek wil ook niet nadenken. Zij willen hapklare brokken. Wij kunnen als reageerders wat onderzoek doen, maar meestal blijft dat ook hangen in meningen, die vaak niet verder komen als partijpolitieke standpunten of zuiver eigen belang.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Robert van Waning

          Frank, ik denk wél na en ik wil niet al die hapklare brokken die Raat voortdurend door de lokale pers laat uitdelen. Ze komen mijn strot uit. Nóg erger zijn echter de reacties van Raats kritiekloze volgelingen. Het lijkt wel een knokploeg. Brrr.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Andere partijen hebben volgens mij ook kritiekloze volgelingen die zich op deze site weren als een knokploeg.

              /  
          2. frank

            In sommige gevallen gedraag ik me ook als een knokploeg. Vooral als ik mijn ogen antisemitisme ontwaar.

              /  
          3. Robert van Waning

            Frank, waar slaat dat op? Noem eens een voorbeeld.

              /  
    4. ciska ter Hage

      Nou Rob, jij mocht toch ook op de foto?

      Weliswaar met je hoofd onder dat heiblok, maar toen wilde je niet. Lullig hoor.

        /   Beantwoorden  / 
    5. frank bikker

      RvW. Hoe lang stond dat pand al te rotten? Tientallen jaren, dacht ik zo. Ik ken het niet anders als zo. Nu doet Raat er wat aan. Mag ie dan geen PR credits eruit slaan? Ik word ook wel eens niet goed van al die foto’s van hem, maar in dit geval, is het gewoon gezeur van jouw kant. Alleen nogmaals het is weer jammer dat er enkel dure appartementen komen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Zoostje

    Jammer @ Ceaucescue, maar antwoorden op uw reactie is weer eens afgesloten. Ik heb het over onderzoeksjournalistiek, niet het simpelweg weergeven van welk politiek statement dan ook. Van welke partij dan ook. Een pers die eens wat dieper duikt in de achtergronden en inwoners iets meer informeert over het waarom en hoe ipv weergeven wat een ieder zelf wel kan vinden. DAT ontbreekt hier. En het gevolg is, dat iedereen maar wat roept en schreeuwt ipv nadenken over argumenten over voor of tegen. Het is hier slechts weergeven van Gemeentepropaganda. En als je hier tegen bent dan word je afgemaakt, meestal met persoonsgerichte aanvallen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ah, dus zelfs het weergeven van de standpunten van de SP is dus klakkeloos weergeven van gemeentepropaganda…Althans volgens uw inzichten.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Robert van Waning

    JB riedelt zó vaak zó positief over Raat dat ik er graag wat tegenin riedel, gewoon voor het broodnodige tegenwicht op dit overwegend Raatvriendelijke forum.

    Amstelveen heeft drie media en Raat heeft ze alledrie in zijn zak. In democratisch opzicht is dat een ongezonde situatie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Zoals bekend: U leest deze site uiterst selectief. Ik neem u dat niet kwalijk, want u kunt niet anders.

        /   Beantwoorden  / 
  9. Ceaucescue

    Afgezien van de jij-bak die ik nu kan debiteren, wil ik je er enkel op wijzen dat onderzoeksjournalistiek veel tijd kost, dus ook veel geld. Jij gaat ook niet voor 2 euro per uur werken. Kom je bij de echte jongens op dit gebied, dan weet je net zo goed als ik, dat je daar voor moet betalen.

    Om een vb. te geven bij de voormalige concurrent van deze blog, moest de redacteur alle lokale krantjes ( de papieren en de digitale) beheren die gingen van het Gooi tot Zaanstad. Tevens moest hij ook nog achter de advertenties aan. Eén foto leverde 5 euro op als ie geplaatst werd. En dan praat jij over onderzoeksjournalistiek? Word eens wakker! Dit blog heeft misschien 1000 lezers. Hoe kun je daar nu mee verdienen.
    Jij wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en dat kan niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      @RvW Jij bent per definitie tegen Raat. Dat is natuurlijk pure onzin. Persoonlijk geloof ik wel dat hij een redelijk goede bestuurder is, hetgeen volledig los staat van mijn/zijn politieke overtuiging.Hij is tot een zekere hoogte ook maar de loopjongen van Den Haag. Er zijn nu eenmaal in een gemeente vele zaken die niet politiek gebonden zijn. Of weet jij het verschil tussen een SP-school of een VVD-school?

        /   Beantwoorden  / 
  10. Robert van Waning

    Molenstate is geen gebouw met een publieke functie, zoals een school, buurthuis, wijk- of medisch centrum, zorginstelling, poltiebureau, oid. Het is een particulier beleggingsobject dat met winstoogmerk op ‘prime location’ wordt gebouwd tbv welgestelde huurders. Dus waarom moest een publieke functionaris de eerste paal slaan?

    Of Raat een goede bestuurder is, is hier niet aan de orde. Het is echter onzin dat Molenstate te danken zou zijn aan zijn inspanningen, zoals in het artikel en in reacties van diens volgelingen staat. Alles wordt hier altijd aangegrepen om hem (mét foto) op te hemelen.

    Het is goed dat er nog mensen zijn die deze bestuurder wél kritisch volgen, zeker omdat de lokale pers louter functioneert als zijn spreekbuis en particuler pr-bedrijf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ceaucescue

      Tjeempie, wat een kinderachtig gedoe van Van Waning.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

      Ja hoor, maar geef eens antwoord op de vraag waarom de wethouder de eerste paal sloeg van een particulier investeringsobject tbv een paar welgestelde particuliere bewoners, dus zonder enig maatschappelijk belang?

      Kritiek op Raats functioneren wordt altijd maar weggewimpeld alsof hij onschendbaar is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        1. Omdat de ontwikkelaar van het project hem had gevraagd.
        2. Wethouders slaan heel vaak eerste palen voor particuliere woningen. Maar dit is Raat natuurlijk…
        Overigens: De bebouwing die er stond was ook particulier bezit.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ceaucescue

          3. Raat heeft zich hard gemaakt om dit verloederde pand uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Dat was een belofte, en die hij is nagekomen. En ook nog volgens de visie van de VVD, namelijk door privékapitaal.

            /   Beantwoorden  / 
          1. PeterPC

            4. Raat is de beste wethouder ooit in Nederland sinds WOI.

              /  
          2. Olaf Oomes

            @ PeterPC

            In Roermond vonden ze dat van hun VVD wethouder Jos van Rey.

              /  
          3. frank

            LOL

              /  
          4. PeterPC

            @Olaf, en kijk eens hoe de man geslachtofferd is.

              /  
          5. Olaf Oomes

            @ PeterPC

            Dat weten we pas 12 juli aanstaande als de rechter uitspraak doet.

              /  
          6. PeterPC

            Met rechters die doodrijders 12 uur werkstraf geven, kun je op je vingers natellen (Jos kon dat heel goed) hoe de uitkomst er uit gaat zien.

              /  
          7. Olaf Oomes

            12 uur onkruid schoffelen in het stadspark van Roermond?

              /  
  11. Robert van Waning

    Mythevorming waar Raat zelf hard aan meewerkt: “Raat heeft zich hard gemaakt om dit verloederde pand uit het straatbeeld te doen verdwijnen,” schrijft Ceaucescue (die zich noemt naar een Roemeense dictator).

    Wat een nonsens.

    Het was een particulier stuk grond met daarop een verwaarloosd particulier pand. Dat is voor de beste prijs verkocht aan een particuliere belegger die er een project start met het oog op een zo hoog mogelijk rendement voor zichzelf. Wat heeft een door ons betaalde bestuurder daarmee te maken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      Ceaucescue heeft natuurlijk gelijk. Dat jij allerlei holle argumenten aandraagt om de kern van Ceaucescue’s opmerking te ontwijken, dat weten we nu zo langzamerhand wel.

      “die zich noemt naar een Roemeense dictator”

      En nu?

      Ooit gebruikte je de nickname ‘citizen’ (proest). Een vrolijk volkje tijdens de Franse revolutie. Riepen allemaal om het hardst ‘democratie’ als er weer een hoofd in de mand viel.

        /   Beantwoorden  / 
  12. Olaf Oomes

    Overigens heeft Hr. Raat ook hier gepoogd de stekker uit de ontwikkelde plannen te trekken.
    Zie het eerdere artikel op deze site: “Gemeente wil opknapbeurt ‘Molenpand’” door Johan Bos gepubliceerd op 28 april 2015 om 17:29 in de categorie Overheid en Wonen.

    Gelukkig komt er thans een fraai pand geheel conform de eerder door de ontwikkelaar gepresenteerde en gepubliceerde plannen. Hulde voor deze dappere ontwikkelaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. CeeBee

      Dat waar jij anderen van beschuldigt -manipuleren en populisme- heb jij inmiddels ook aardig onder de knie Olaf.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Olaf Oomes

        Krampachtig Hr. Raat blijven verdedigen hoor. Je zou haast vermoeden dat CeeBee en Hr. Raat één en dezelfde persoon zijn.

        Sinds wanneer is het refereren naar gerelateerde publicaties op deze site van en door Hr. Bos manipuleren en populisme. Het legt slechts alle kaarten op tafel v.w.b. het voortraject van de bouwplannen op deze locatie zodat de lezer van deze site een zo’n volledig mogelijk plaatje voor zich heeft en een naar zijn/haar inzicht conclusie uit kan trekken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. CeeBee

          Het argument van het vermeende woordvoerderschap heb je inmiddels ook al aardig uitgehold. Kom eens met iets nieuws, er blijft weinig meer over zo.

          Overigens is niet het refereren aan een artikel dat ik onder manipulatie en populisme schaar, wel al jouw gedachtenkronkels.

          En ga je de volgende keer weer een beetje normaal doen als je een beetje tegengas krijgt?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Olaf Oomes

            Pas op het moment dat jij niet meer blindelings iedere misslag van Hr. Raat goed praat en je blind blijft voor de gepresenteerde feiten.

              /  
          2. CeeBee

            ‘blind voor de gepresenteerde feiten’

            Andermaal de wereld op zijn kop.

              /  
    2. frank

      “Hulde voor deze dappere ontwikkelaar”
      Hoezo? Heeft deze man fysiek gevaar gelopen of zo? Hij hoopt dat ie alleen een voordelige deal heeft gesloten. Daar is niets dappers aan, hr. Oomes.
      Of heeft ie zijn kapitaal in de waagschaal gezet? Toe nou, hoogstens dat van zijn invensteerders.
      En daar heeft Olaf bewondering voor! Nou ik niet. Ik zou er nog wel bewondering voor hebben als ze hun eigen kapitaal ingezet hadden, maar daarvoor zijn deze parasieten van het kapitalisme net even te slim.

        /   Beantwoorden  / 
  13. Robert van Waning

    Uit JB’s artikel waarop Olaf wijst blijkt dat de gemeente juist ‘coulant’ (lees: laks) is geweest bij de handhaving van het Bouwbesluit 2012 mbt het pand op de hoek van de Amsterdamseweg en de Molenweg. Dat voldeed zelfs niet aan de minimale eisen daarvan. Dan dient de overheid op te treden. Dat is lange tijd niet gebeurd. Zodoende kon het pand in de tussentijd zelfs nog gewoon worden verhuurd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      En aan welke punten van dat Bouwbesluit 2012 werd dan niet voldaan?

      Trouwens dat hele Bouwbesluit zie ik hier nergens genoemd. Behalve door jou.

        /   Beantwoorden  / 
      1. PeterPC

        Mooi hoor Dat Bouwbesluit 2012.

        Maar dit was mijn vraag :

        “En aan welke punten van dat Bouwbesluit 2012 werd dan niet voldaan?”

        Krijgen we daar nog antwoord op?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        Vraag je dat aan mij? Waarom niet aan de auteur van beide artikelen of aan de door jou aanbeden wethouder?

          /   Beantwoorden  / 
        1. PeterPC

          “Dat voldeed zelfs niet aan de minimale eisen daarvan.”

          Volgens mij zijn dit jouw woorden.

            /   Beantwoorden  / 
      3. Robert van Waning

        “Het pand op de hoek van de Amsterdamseweg en de Molenweg moet weer gaan voldoen aan de minimale eisen van het Bouwbesluit 2012, legt Raat uit. Volgens hem is de gemeente ten aanzien van de vertraging in het realiseren van het project Molenstaete coulant geweest,.”

        Dat zijn de woorden van de door jou aanbeden wethouder in bovengenoemd artikel. Het gebouw voldeed dus niet aan die minimale eisen, maar Raat was weer eens coulant geweest omdat hij niet houdt van handhaving. “Dat is niet de stad die wij wensen,” zei hij eens tegen een bevriende journalist.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PeterPC

          ““Dat voldeed zelfs niet aan de minimale eisen daarvan.”

          Dus dat zijn wel jouw woorden.
          Hoe jij het woord ‘coulant’ interpreteert zal mij aan mijn rectum oxideren. Maar ga het niet gebruiken om wederom iets hatelijks over Raat te roepen. Ik vraag mij trouwens af dat als Raat de handhaver jouw verkeersboete in de vuilnisbak deponeert uit coulantie, wat je dan zegt.

            /   Beantwoorden  / 
      4. Robert van Waning

        ZeurpietPC, een gebouw dat aan de minimale eisen van het Bouwbesluit moet gaan voldoen, doet dat kennelijk niet. Wat ik schreef, was dus niet onwaar. Daar gaat het om.

        Wat mijn parkeerboete betreft: Ik baseerde mij op de informatie van de gemeente, ervan uitgaande dat die in alle gevallen eenduidig is. De parkeerboete was geen gevolg van mijn onwil of nalatigheid maar van onvolledige (en dus onjuiste en misleidende) informatie. De gemeente geeft geen boetes voor schendingen van regels die duidelijk staan aangegeven (zoals scooterverbod), maar wel als dat niet het geval is. Het Bouwbesluit was bekend door de gebruikelijke manier van publicatie; de maximale parkeerduur bij Groenhof was dat niet.

          /   Beantwoorden  / 
  14. Matthijs

    Wordt het niet hoog tijd dat u zelf de touwtjes in handen neemt in Amstelveen. B&W, gedreven door Raat, doen niks goed. Zal toch iedere bewoner wel zien?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      Laat ieder zo goed mogelijk het zijne doen, Raat als wethouder (alstublieft!) en ik als betrokken en kritische burger.

      @Matthijs Roeleveld, je lijkt wel een tweede PC. Die richt zich ook steeds tot de persoon ipv op het onderwerp. Dit bederft de discussie, maar dat lijkt ook jullie bedoeling om maar vooral kritiek op Raat onder te schoffelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. PeterPC

        Robert van Waning, jij zegt wat en dar komen dan reacties op. En gezien alles wat jij beweert on topic is zijn die reacties dat ook.

        Dus niks persoonsgericht, democratie op zijn best.

        Als die paar mensen hier niet zouden reageren. Heb je alleen nog jezelf over om mee te discussiëren, en dat zou je wel willen gezien jouw reacties en commentaar op jezelf.

        Hoe voelt dat, jezelf altijd gelijk geven?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        Matthijs reageerde niet op wat ik had geschreven maar begon (weer) over mij en wat ik zou moeten doen. Ik ben echter niet de topic.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PeterPC

          Zucht.

            /   Beantwoorden  / 
  15. PeterPC

    Hij heeft helemaal niets geflikt. Wat zich allemaal in dit hoofd van jou afspeelt is voer voor psychologen.

    En Ceaucescu heeft helemaal gelijk met wat hij over jou zegt, ik sta volledig achter hem.

    Maar jij bent de lijkenpikker met je lul verhalen over kunstje geflikt, welk kunstje dan wel? Dat vraagt iedereen zich nog steeds af.

    En op een graf urineren (spreekwoordelijk hoop ik) of Joodse graven willen leeghalen laat toch wel een hele duistere kant van je zien.

    Eigenlijk is dit allemaal oud nieuws.

    “Daar gaan we weer. Wat is een ‘verkapte antisemiet’, Frank?”

    Jouw EVRM heeft daar nogal wat verruimingen van dat begrip over aangenomen.

    “Dat is smaad en in strijd met de Strafwet”

    Ren dan naar de rechter, i.p.v. dit elke keer te roepen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      HetzePC, jullie gaan weer helemaal los en slepen er van alles met de haren bij, volkomen off-topic. Bedaar een beetje, alsjeblieft.

      Als iemand over Godthelp begint, dan houd ik niet mijn mond over mijn slechte ervaringen met hem.

      Het ruimen van oude graven is in Nederland heel gebruikelijk. Omdat God volgens mij niet bestaat, hoeft er wmb geen uitzondering worden gemaakt voor Joodse graven. All men are created equal en dat geldt ook voor doden. Dat ik zou pissen op Joodse graven is een kwalijke aantijging maar jij kunt niet andets.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

      SpokenjagerPC, er worden inderdaad pogingen gedaan om critici van racistische elementen van de Joodse religie, cultuur en politiek en zelfs critici van de Israëlische beroving, discriminatie en onderdrukking van de oorspronkelijke Arabische bevolking als antisemitisten te laten brandmerken. Die critici baseren zich echter op dezelfde verdragen als waarop jij een beroep doet. (Het EVRM is ongewijzigd; je bedoelde het EHRM.)

      De Bijbel wordt ook vaak voor tegengestelde opvattingen als rechtvaardigingsgrond aangevoerd.

      Wie kritiek smoort, doet het licht uit.

      Ik wil hier graag over discussiëren, maar het is alweer way off topic.

        /   Beantwoorden  / 
  16. Frank Wijlens

    Nu volg ik de reacties hier heel af en toe en ik zou voor de zekerheid willen stellen dat ik niet deze andere Frank ben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      Wees maar blij.

      Want dat zijn wij niet met die Frank.

        /   Beantwoorden  / 
    2. frank

      Zijn we het toch nog ergens over eens, hr. Wijlen.

        /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

      Frank Wijlens, als u onder uw eigen naam blijft schrijven, is er geen misverstand mogelijk, zeker niet als u redelijke en verstandige dingen schrijft en niet probeert om mensen weg te pesten met wie u het niet eens bent.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.