Molenstaete gaat er alsnog komen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEindelijk wordt het totaal verloederde witte pand op de hoek van de Molenweg en de Amsterdamseweg, waarin onder meer ooit een beveiligingsbedrijf was gevestigd, aangepakt. Dat wil zeggen: Het wordt begin december gesloopt. Het is een kenmerkend gebouw tegenover molen De Dikkert.

Er heeft zich een nieuwe koper gemeld en gaat alsnog met project Molenstaete aan de slag. Er komen vijf appartementen.

Tussen koper en verkoper zijn afspraken in de overdracht opgenomen om de nieuwbouw goed in te passen in de bestaande omgeving. Eerder werd bezwaar gemaakt tegen intrekking door de gemeente van de zogenoemde omgevingsvergunning. Dat gebeurde omdat het pand al lang leeg stond en van de aangekondigde bouw niets terecht kwam.

Omdat er nu wel sprake is van een concreet bouwvoornemen blijft de oorspronkelijke omgevingsvergunning alsnog in stand. Na de sloop start de civieltechnische voorbereiding van het project. De projectontwikkelaar wil de bouw in april starten of zoveel eerder als de werkvoorbereiding en het winterweer dit toestaan.

Wethouder Handhaving Herbert Raat (VVD):’Voor de zomer trok de gemeente de omgevingsvergunning voor project Molenstaete in. Met het uitblijven van nieuwe bouwactiviteiten was het huidige verloederde pand een doorn in het oog van het college en buurtbewoners. Onder de noemer ‘Poorten van Amstelveen’ pakken we verregaand achterstallig onderhoud van panden aan de toegangswegen van Amstelveen. Zij moeten het visitekaartje van onze stad zijn’.

 

 

Lees ook:Bouw Molenstate gestart
Lees ook:Gemeente wil opknapbeurt ‘Molenpand’
Lees ook:Lawaai omwonenden Maritsa bij presentatie medisch centrum
Lees ook:Woningen op AC-grond Tulpenburg
Lees ook:Bouw hotel in Stadshart gaat beginnen

5 reacties op “Molenstaete gaat er alsnog komen

  1. frank

    Het pand vind ik niet lelijk. Het moet enkel grondig gerenoveerd worden en als men de tuin dan ook nog eens netjes opknapte zou het pand prima passen in die omgeving.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Olaf Oomes

      Gepasseerd station overduidelijk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank

        Bedoelt u hiermee te zeggen dat er net zulke zielloze panden geplaatst moeten worden als indertijd in het Oude Dorp. Daar was ook een heleboel verkrot, maar diverse pandjes waren toch wel karakteristiek.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Olaf Oomes

          Volgens mij heb ik dat niet gezegd. Echter het plan is goedgekeurd op basis van sloop en nieuwbouw. De plannen zoals deze er lagen waren in mijn ogen uiterst fraai en passend in het geheel. Niet alles wat het predicaat “karakteristiek” heeft is houdbaar. Daarnaast was er blijkbaar ook geen geïnteresseerde in dit oude pand anders was er wel iemand ingestapt, toch ……. anders dan een weet-teler.

            /   Beantwoorden  / 
  2. frank

    Dat heb je inderdaad niet gezegd, maar ik vind wel dat Amstelveen dat toch al zeer weinig karakteristieke gebouwen heeft daar extra zuinig op moet zijn en ook op haar weinig typische open landschap. Ik zie hier en daar aan de Amstel woningen staan, dan denk ik wat doet zo’n aquariumwoning op die plaats. ( ergens anders misschien wel mooi, maar daar niet)Vind jij dan dat luxewijkje bij de Bankraswijk daar passen? Je ziet het al van verre liggen bij de Bankraspolder of Middelpolder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.