Eerste paal 44 huurflats Westwijk

Start bouw Westwijk Zuidwest fase 4E 2Aan Drakensteyn in Westwijk is de boiuw van 44 huurappartementen begonnen. Bestuurder Bert Halm van Eigen Haard en wethouder Herbert Raat sloegen er vorige week de eerste paal voor.
“De lastste jaren hebben we ruim 250 woningen ontwikkeld en gebouwd in Westwijk Zuidwest. De komende jaren komen er nog ongeveer 80 woningen bij. De wijk is dan af”, zegt Halm. “Het is dan een wijk met koop, sociale huur en vrije sector. We vinden het belangrijk dat er voor verschillende doelgroepen woningen zijn, dat maakt een wijk levendig en vitaal.”

Appartementen

De 44 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Zij staan in het zuidwesten Fase 4E van de wijk, bij de rotonde op de Legmeerdijk, elk aan een zijde van de Jane Addamslaan.  Ze vormen daarmee de poort van de wijk. De oplevering staat gepland voor eind 2016.

Deze laatste uitbreidingswijk van Amstelveen kenmerkt zich als een afwisselende, maar overzichtelijke buurt met een geheel eigen identiteit. Alle huizen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is ruim opgezet, groen, rustig en optimaal bereikbaar.

Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten in de regio Amsterdam.

Lees ook:Start project verduurzaming van Eigen Haard
Lees ook:Eigen Haard renoveert 450 woningen KKP
Lees ook:Directeur Nico Nieman weg bij Eigen Haard
Lees ook:Bouw complex Square koopflats Westwijk gestart
Lees ook:Bouw GreenCourt (Westwijk) start in november

Eén reactie op “Eerste paal 44 huurflats Westwijk

  1. frank bikker

    De hr. Halm zegt over Westwijk: “Het is dan een wijk met koop/sociale en vrije sectorwoningen. We vinden het belangrijk dat er voor de verschillende doelgroepen woningen zijn. Dat maakt een wijk levendig en sociaal”

    Deze woorden zijn blijkbaar niet besteed aan de gemeente in de nieuw te bouwen wijk “de Scheg”, want daar komen enkel koop- woningen of woningen in de vrije sector. Dat allemaal onder het motto; we hebben te veel scheefwoners. Waar starters en doorstromers in de sociale woningbouw moeten wonen, blijft uiteraard geheel buiten beschouwing. En bij de PvdA die toen ze nog in de oppositie zaten juist voor sociale woningbouw waren, blijft het wederom weer oorverdovend stil, maar ja de verkiezingen zijn weer geweest.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.