Directeur Nico Nieman weg bij Eigen Haard

Nico Nieman. Foto: amstelveenweb.com

Nico Nieman. Foto: amstelveenweb.com

Directeur Nico Nieman van woningcorporatie Eigen Haard – bestuurder heet hij officieel – gaat per 1 oktober met pensioen. Hij heeft dat 45 jaar bij de corporatie gewerkt. Met veel plezier, zegt hij. Een nieuwe baas van de club is in de persoon van Bert Halm in juli al aangetreden.

Eigen Haard is de grootste corporatie in Amstelveen. Daar nam zij enkele jaren geleden de hier en in Uithoorn actieve Woongroep Holland over, waarvan Jan van den Berg Jeths directeur was, die daarna tot zijn pensioen deel ging uitmaken van het bestuur van EH.

Nieman werd eerder dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, wegens onder meer zijn verdiensten op het gebied van de sociale huursector. Zijn opvolger Halm zegt zich in te zetten voor ‘een goede betaalbare woning voor iedereen’. Bij nieuwbouw wil hij woningen zo energiezuinig mogelijk maken.

Verder wil hij dat de echt goedkope woningen beschikbaar blijven voor degenen die ze nodig hebben. Voor degenen die iets meer verdienen wil hij wat duurdere woningen bouwen. Zij die qua inkomen uit de sociale huursector zijn gegroeid, kunnen nu bijna geen andere woning vinden, constateert hij.

Eigen Haard heeft 55.000 huurwoningen en wil dat aantal overeind houden. Sloop of verkoop wordt daarom naar zijn zeggen gecompenseerd met nieuwbouw of aankoop.

 

Lees ook:‘Lange wachtlijsten sociale huurwoningen niet volledig serieus’
Lees ook:Gemeente en Eigen Haard eensgezind in strijd doorstroming
Lees ook:Dure, energiezuinige huishoudapparaten voor huurders
Lees ook:Start project verduurzaming van Eigen Haard
Lees ook:Fusie St. Lodewijk en Eigen Haard nu een feit

23 reacties op “Directeur Nico Nieman weg bij Eigen Haard

  1. frank bikker

    Toe maar Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten in de sociale huursector!

    Ik weet alleen dat de wachttijd is opgelopen tot > 10 jaar.

    Deze man is gewoon een goed betaalde manager geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Tuig met een lintje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. P.G. van Faassen

    Dus deze persoon heeft ten onrechte een lintje gekregen en is dus tuig?

    Iemand nog met feiten i.p.v. een walgelijke afgunst?

    Hij is/was toch baas bij de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard? Het lijkt mij dan ook wel normaal e.e.a. ook tegen A’dam te roepen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      Ik had niet anders van je verwacht. Goed dat je het voor hem opneemt. Dat hebben jullie rechtse rakkers kennelijk toch nodig :-)

        /   Beantwoorden  / 
    2. frank bikker

      Hij was van al die gebieden de baas!

      Afgunst? Tegenwoordig worden dergelijk soort onderscheidingen, dacht ik, gegeven aan mensen die buitengewoon veel en buiten hun standaard taakomschrijving veel voor de maatschappij hebben gedaan.

      Dus bijvoorbeeld de man die tientallen jaren niet betaald voorzitter van een voetbalclub is geweest of iemand die jarenlang vrijwilligerswerk heeft gedaan.

      Dit is een man die heeft gewoon 45 jaar gewerkt en hij heeft geen zak voor de sociale woningbouw gedaan.

      Ik ken zat mensen die 50 jaar hebben gewerkt en die kregen een toespraakje, een fles wijn en een paar cadeaubonnen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        @frank
        Juist ! Mijn schoonvader kreeg een lintje omdat hij ettelijke jaren vrijwilligers werk had gedaan. Een eenvoudige man. Gegund.
        Maar er werden ook hoogleraren, directeuren en artsen onderscheidden, steevast een ‘hogere’ rang, die gewoon hun werk deden en daarvoor betaald kregen. (en goed betaald) De dure brillen en chique grijze haarlokken met veel te mooie maatpakken. (allemaal afgunst, pfff, ik weet het)

        Toen ik dat zag, besefte ik wat het een rituele bevestiging is van de foute maatschappij waarin leven. De elite een lintje voor betaald werk, en het volk een schouderklopje in de vorm van de laagste rang in de onderscheiding – we moeten de rangen en standen wel consequent doorvoeren – voor hun inzet. Poppenkast voor het volk.

          /   Beantwoorden  / 
        1. gerben

          Hoi vrind op leeftijd. Je weet van schrijven. Blijf meeschrijven alhiier,o

            /   Beantwoorden  / 
  4. Herrie

    Fijn toch dat zo een man zo begaan is met sociale woningbouw en van zijn ruime en royale pensioen mag genieten. Deze mensen hebben niets te maken had met alle misstanden in de soiale woningbouw en woningbouworporaties, toch!?
    Oh wacht zijn inkomen was 311.246 in 2013 en 277.844 euro in 2014. Oh wacht de heer Jan van den Bergh Jets is in 2014 goed geweest voor 291.454 euro in 2014 en 291097 in 2013. En de derde bestuurder (Mieke van der Berg) 259.827 euro en 247525 in 2013.. Voor het gemak heb ik de fiscale jaarlijkse autovergoedingen van circa 15000 euro maar niet meegereekend voor Van den Bergh Jets Nieman. Pensioenbijdragen wel. Niet slecht toch? Een minister president verdient veeeeeel minder. Bij Eigen Haard zo meldt het jaarverslag gaan bestuurders uiteindelijk in 2019 onder de Wet Normering Topinkomens vallen, want sja oude jongens krentenbrood he, eerst afbouwen en ‘oude’ afspraken laten we lekker voor wat ze zijn. Wettelijk mag het allemaal, politici wilden dit allemaal blijkbaar zo. Bij Eigen Haard doen ze pas iets als het wettelijk MOET. Maar is dat je als bestuurder voorstaan voor SOCIALE woningbouw?! Grappig toch dat de sociale woningbouw ook de zogeheten crisisheffing hoge lonen in 2013 betaalde voor ze. Hoe sociaal allemaal toch!?

      /   Beantwoorden  / 
  5. P.G. van Faassen

    “Een minister president verdient veeeeeel minder.” Moet die flapdrol die we nu hebben dan meeeeeeeer verdienen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Dat dit soort figuren die eigenlijk met grote sommen belastinggeld bedrijfje mogen spelen is een gotspe. Laten ze dan ook zo flink zijn en een eigen bedrijf te starten als ze zo goed zijn.
      Je geeft natuurlijk wel een signaal af als je jezelf een zeer hoog salaris terwijl jouw doelgroep het enkel maar zwaarder krijgt. Ik vraag mij dan ook af of dit soort types niet met pek en veren de gracht in moeten worden gekieperd ipv tot ridder benoemd te worden. ( of ze moeten ook een onderscheiding tot roofridder hebben)

        /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    Volgens Eigen Haard is de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Amstelveen 12 jaar, terwijl doorstromers meer dan 20 jaar geduld moeten hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Robert van Waning

    Onkritisch verhaal. Geen woord over de exorbitante zelfverrijking door de ridders van de sociale woningbouw. Alleen door openbaarheid komt daar een einde aan, maar dan moet de journalistiek het niet af laten weten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ciska

      Zijn niet meer te onderscheiden van ordinaire projectontwikkelaars.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Projectontwikkelaars zijn ondernemers en lopen risico; directeuren van woningcorporaties niet. Jarenlang een dijk van een salaris en nog een lintje op de kop toe. Het contrast tussen rijk en arm is bij hen wel erg sterk. Van welke partij is deze meneer? Mag ik raden?

          /   Beantwoorden  / 
        1. P.G. van Faassen

          Waarom stel je die vraag niet aan hemzelf? Een ietwat laf misschien?

            /   Beantwoorden  / 
  8. Jan Demming

    @ frank

    Dergelijke figuren zijn niet te temmen. Die pakken wat ze pakken kunnen en worden daarbij ook nog eens indirect gesteund door dit fijne kabinet. Want wat anders dan het braken van volzinnen hebben Rutte en zijn kornuiten op dit gebied eigenlijk gepresteerd? Wat ze wel voor elkaar hebben gekregen is het verder in de armoede duwen van mensen die de steeds stijgende huren zo langzamerhand niet meer kunnen ophoesten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      @Jan Vergeet niet dat dit prachtige kabinet + klonen de mensen die enkel AOW hebben wel 5 euro extra gunt.

      En dan begint iemand hier nog te praten over afgunst. Een goedkopere jij-bak kun je niet verzinnen.

      Deze directeur heeft gewoon gewerkt tot aan zijn pensioen, zoals miljoenen Nederlanders hebben gedaan en hopen te doen, maar ik weet niet wat deze man meer voor de maatschappij heeft gedaan met zijn capaciteiten dan de gemiddelde andere Nederlander.

      Heeft hij buitengewoon veel vrijwilligerswerk gedaan dan of zo?

        /   Beantwoorden  / 
      1. P.G. van Faassen

        Ik hoor je niet frank, op mijn reactie van 3 minuten eerder. Toch verblind door afgunst en verblindende haat tegen iedereen die voor keihard werken goed gehonoreerd worden?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        “Verblind door afgunst en verblindende haat.”

        Ja hoor, haat, altijd weer die haat. Je bent een haatjunkie.

          /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Dit wist ik niet. Dus bij deze trek ik mijn opmerkingen in en bied ik mijn excuus aan.

      Ik baseerde mijn oordeel op het bovenstaande artikeltje. Daarnaast weet jij heel goed dat een heleboel figuren die een hoge positie hebben bekleed, geridderd worden, waarvan je afvraagt, waaraan hebben ze dit verdiend. Dit was dus een uitzondering. Ik ken genoeg mensen die ook keihard hebben gewerkt en nooit een lintje of onderscheiding zullen krijgen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Overigens vind ik wel dat deze mensen op semioverheidsbedrijven veel te veel verdienen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. P.G. van Faassen

        “Dus bij deze trek ik mijn opmerkingen in en bied ik mijn excuus aan.”

        Dat siert je frank.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.