Burgerbelangen: gerenoveerde sociale huurwoningen verkopen aan ‘knelgroep’

Linda Roos

Hoewel er volgens B&W, gesteund door de coalitie in de gemeenteraad, geen sociale woningen meer hoeven te worden bijgebouwd, wil Burgerbelangen (BBA) nog te renoveren woningen daaraan onttrekken om degenen die met hun inkomen net boven de sociale huurgrens zitten te helpen. Volgens fractievoorzitter Linda Roos kunnen corporaties gerenoveerde woningen te koop aanbieden voor die doelgroep. Zij gaat de wethouder vragen dat met de woningbouwcorporaties te bespreken. De coalitie blijft hameren op het aambeeld van de doorstroming, die uitsluitend op lange termijn theoretisch een oplossing zou kunnen bieden voor de eindeloze wachtlijsten vol gegadigden voor sociale woningen. BBA vindt dat  met de corporaties moet worden bekeken hoeveel woningen aan de probleemgroep te koop zouden kunnen worden aangeboden. Zij wil ook dat alleen Amstelveners daarvoor in aanmerking kunnen komen.Het gaat om mensen met een inkomen tot ongeveer 45000 euro per jaar.  Van hen verdienen sommigen teveel voor een sociale huurwoning en te weinig om voldoende hypotheek voor een koopwoning in Amstelveen te krijgen. Dat is overigens een landelijk knelpunt. BBA vindt dat de gerenoveerde sociale voor een aantrekkelijke prijs te koop moeten worden aangeboden, omdat die ook met subsidie zijn gebouwd.

Lees ook:Sociale woningen KKP in de verkoop
Lees ook:Vragen van GroenLinks over stagnerende doorstroming woningen
Lees ook:B&W blijven erbij: sociale huurwoningen genoeg
Lees ook:GroenLinks: ‘Woonbeleid coalitie is een gemiste kans’
Lees ook:Dit jaar 100 sociale woningen voor AV-ers

9 reacties op “Burgerbelangen: gerenoveerde sociale huurwoningen verkopen aan ‘knelgroep’

  1. inwoner

    Uit onderzoek van de stadsregio blijkt juist dat de “probleemgroep” die mevrouw Roos als zodanig aanduidt in Amstelveen kleiner is dan gemiddeld in de stadsregio. Uit die cijfers blijkt dat de probleemgroep sowieso niet zo groot is. Kent Burgerbelangen die stukken eigenlijk wel of roepen ze gewoon maar iets? En daarbij: wil Burgerbelangen de positie van sociale huurders nog verder aantasten, door (gerenoveerde) huurwoningen te verkopen? Als Burgerbelangen echt iets voor de probleemgroep wil doen, moet zij niet instemmen – zoals ze doet – met het bouwen van alleen maar villa’s op het terrein van Aemstelle. Daar moeten woningen worden gebouwd die betaalbaar zijn voor huishoudens met een inkomen tussen de 33.000 en 43.000 euro en geen dure villa’s. Maar ja, het is en blijft Burgerbelangen: het één roepen en het ander doen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Mijn idee, laten ze ophouden met het bouwen van al die super de luxe woningen. In die sector kan blijkbaar alleen nog volop gebouwd worden in Amstelveen. Enige maatschappelijke verantwoordelijkheid ontbreekt hier ten enen male, behalve natuurlijk voor woningen voor mensen die werken bij de politie of heel soms onderwijs. ( en dan het liefst kippenhokken)De mensen die gewone banen op Schiphol of in de zorg hebben kun je beter in de Zuidoost of Almere laten wonen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Vulvana

        “laten wonen” dat bepalen die mensen zelf wel waar ze willen wonen ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Frank Bikker

          Was dat maar waar!

            /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    Mevrouw Roos, met welke woningbouwcorporaties in Amstelveen? Benieuwd naar uw antwoord.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Kun je lang wachten!

        /   Beantwoorden  / 
      1. kos

        Is mevrouw Roos een paar weken op golfvakantie in Dubai met haar vrinden van de VVD?

          /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    BBA komt de knelgroep te hulp…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Ze mogen allemaal in een vogelkooi.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.