Deur wijder open voor niet Amstelveense woningzoekenden

Voor niet-ingezetenen van de gemeente die in Amstelveen een huis willen kopen gaat de deur (nog) verder open. B en W hebben besloten de criteria voor toewijzing van nieuwbouwwoningen te veranderen. Daardoor krijgen woningzoekenden buiten de gemeentegrenzen ‘een reële kans op een koopwoning' in elk nieuwbouwproject, laat het college weten. Een kwart van de woningen per project komt beschikbaar voor niet-Amstelveners. Dat valt volgens B en W te herleiden tot de gemeentelijke Woonvisie en bevordert naar hun mening de doorstroming, ook in de sector sociale huurwoningen.

Uit nu lopende projecten blijkt dat met het huidige stelsel vaal al ongeveer een kwart van de kandidaten niet uit Amstelveen komt. "Wij hebben altijd al een toegankelijk beleid gevoerd, daar verandert in de praktijk weinig aan," vindt wethouder Pols.
"Maar er komt nu meer duidelijkheid naar partijen buiten Amstelveen over de huisvesting in onze stad."

 

Lees ook:SP tegen huisvestingregels
Lees ook:Gemeente bouwt vooral in (middel) dure sector
Lees ook:GroenLinks: afspraken met Eigen Haard gemiste kans
Lees ook:Gemeente vraagt regio meer eigen huurwoningen voor Amstelveners
Lees ook:Grote druk op alle segmenten woningmarkt

9 reacties op “Deur wijder open voor niet Amstelveense woningzoekenden

  1. Hans van der Liet

    O o, geen Amstelveen voor de Amstelveners meer! Dat zal meneer Demming niet leuk vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Slaat als een pan op een varken!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Kom kom, u wilt altijd zo graag dat uw kinderen en kleinkinderen ook in Amstelveen kunnen wonen (omdat opa het ooit nodig vond om daar neer te srijken). En nu vindt u het opeens prima dat hier allerlei rijke stinkerds van buiten Amstelveen de schaarse woningruimte inpikken?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Demming

    U zegt het juist: kĂșnnen wonen! De leefbaarheid wordt er hier echter niet beter op. Ik denk dat ze er verstandig aan zouden doen om richting Achterhoek te trekken. Daar is nu ook werk te vinden, in tegenstelling tot de late jaren zestig toen in westwaards moest trekken.
    Maar WIE hier komt wonen maakt niet uit: Amstelveners of niet-Amstelveners. Als de woningen eenmaal bewoond zijn is Amstelveen toch vol?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Ach gut, u vindt dat de leefbaarheid in Amstelveen afneemt? Gek is dat, dan zou je verwachten dat de prijzen van de huizen dalen. Maar: ze stijgen in werkelijkheid alleen maar. Dus kennelijk staat u alleen in uw mening dat het hier slecht gesteld is met de leefbaarheid.

    En wie Amstelveen onleefbaar vindt, nodig ik bij dezen van harte uit om zijn biezen te pakken! Voor hen tien anderen! Bon voyage!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    Ik schrijf dat de leefbaarheid er hier niet beter op wordt! Dat is iets anders dan onleefbaar. En ik sta zeker niet alleen in mijn mening, maar vanwege hun werk blijven veel mensen hier wonen. Of denkt u dat zij dat doen omdat de huizen zo lekker goedkoop zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Als de leefbaarheid er niet beter op wordt, hoe komt het dan dat de huizenprijzen stijgen?
    Ik denk dat de mensen hier blijven wonen, omdat ze vinden dat het in Amstelveen verdomd goed leven is. Wat wil je ook, met zo’n goed gemeentebestuur!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jan Demming

    Dat schreef ik in mijn vorige bijdrage: omdat ze hier in de buurt werken! En niet iedereen gaat voor z’n of haar lol in de file staan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Aha, nou, als we het erover eens zijn dat onder levenskwaliteit ook valt: niet in de file hoeven te staan, dan kunnen we dus stellen dat Amstelveen een flinke bijdrage levert aan de levenskwaliteit van een boel mensen. Dus is de leefbaarheid eigenlijk prima!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.