Gemeente bouwt vooral in (middel) dure sector

Peter Bot

Tussen 2014 en heden (zeg maar de huidige B&W- en coalitieperiode) zijn in Amstelveen ongeveer 1100 appartementen en 370 eengezinswoningen opgeleverd. Dat meldt wethouder Peter Bot aan de gemeenteraad. Het waren vooral middeldure huurwoningen. Hoewel het college in principe geen sociale huurwoningen wil bouwen (er zijn er genoeg, maar scheefwoners bezetten die, is de redenering) verrezen toch ook in die sector enkele complexen.

Vooral in Westwijk en Uilenstede werd gebouwd. In die laatste wijk natuurlijk voor studerende jongeren. Overigens zijn nog diverse projecten gepland. Er komen bijvoorbeeld achttien middeldure huurwoningen aan de Appellaan. Er is een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van 85 middeldure huurappartementen aan de Bovenkerkerweg (bij het Tenniscentrum) en er ligt een startnotitie voor 140 eenkamerappartementen voor starters aan de Bouwerij.

Aan de Keesomlaan worden 270 kamers in een studentenhotel opgeleverd en aan de Max Havelaarlaan 15 startersappartementen.

Aan de Groenelaan 3-5 zijn 134 appartementen in middeldure tot dure huursector in uitvoering en aan de Van der Hooplaan 241 komen 103 appartementen in die sector.

Voor de Vlielandstraat 1 staan 25 betaalbare koopappartementen op de lijst en er is een overeenkomst Westwijk fase 4c voor dertig middeldure en dure koopwoningen.

In Winkelcentrum Middenhoven worden 16 middeldure huurappartementen verwacht en in de nieuwe wijk De Scheg 207 middeldure- tot dure huurwoningen en 350 middeldure koopwoningen.

Voor de Carmenlaan staan 39 appartementen op het programma, een mix van goedkope en betaalbare koopwoningen.

Verder is een Startnotitie vastgesteld om op eigen grond van de gemeente de Middenwaard te bebouwen, waar men streeft naar 30 middeldure koop/huurwoningen. Volgens Bot gaat de aandacht uit naar de realisatie van betaalbare woningen voor middeninkomens. “Met name om starters in Amstelveen een kans te geven die geen woning willen of kunnen kopen of geen toegang hebben tot de sociale huursector”, schrijft de wethouder.

 

Lees ook:Gemeente hevelt koopwoningen over naar sociale huursector
Lees ook:GroenLinks wil zicht op stijging huren vrije sector
Lees ook:Dertig procent woningen uitbreiding Westwijk ‘betaalbaar’
Lees ook:Gemeente denkt aan 6.000 nieuwe (dure) woningen
Lees ook:In woontoren Bankras alleen dure flats

2 reacties op “Gemeente bouwt vooral in (middel) dure sector

 1. Rotary-vriendje

  Er moet meer platvloers gebouwd worden. Dat is waar Amstelveens behoefte aan heeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Wat bedoelt u daarmee?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.