Meer van gemeente gehuurde woonwagens

Het aantal huurwoonwagens in de gemeente wordt uitgebreid. Van de 54 woonwagenstandplaatsen worden er nu 13 ingenomen door een huurwoonwagen. Dat aantal mag toenemen tot maximaal 22, vinden B en W. Daarmee wordt het betrekken van een woonwagen financieel eerder haalbaar.

 

Burgemeester en wethouders willen met een nieuw beleid meer duidelijkheid bieden over gesignaleerde knelpunten. De verhuur door de gemeente van woonwagens aan bewoners in de laagste inkomenscategorieën is er een van. Ook zorgen de diverse bestemmingsplannen waarin de woonwagenlocaties liggen voor uiteenlopende regelingen.

De toewijzing van huurwoonwagens moet zoveel mogelijk aansluiten bij de regels die voor woonhuizen gelden, vinden B en W. Aanvragen voor een huurwoonwagen worden in het vervolg getoetst aan daarvoor specifiek geldende criteria en de huurinkomentabel die voor toewijzing van huurwoningen geldt.
Een huurwoonwagen van ca. 64 m2 (4,30 x 15m.) is bestemd is voor maximaal driepersoonshuishoudens en een huurwoonwagen van ca. 91 m2 (7 x 13m.) voor minimaal vierpersoonshuishoudens. Twee verzoeken om een huurwoonwagen die al bij de gemeente waren ingediend kunnen nu worden gehonoreerd.

Het nieuwe planologisch beleid betreft de afmetingen van woonwagens, de goot- en bouwhoogtes, de dakhelling van een woonwagen en de mogelijkheid tot het plaatsen van dakkapellen. Met name op het punt van dakkapellen en dakhelling worden de regels verruimd. Daarmee worden tot nu toe illegale situaties worden gelegaliseerd. Op afwijkingen van het nieuwe beleid zal de gemeente in de toekomst strak handhaven.

Bij herziening van een bestemmingsplan worden de beleidsregels daarin opgenomen. Zij gaan gelden voor de woonwagenlocaties aan Galjoen, Voerman, Binderij en Doorweg. Op 4 juli 2007 besluit de gemeenteraad.

Lees ook:Regels woonwagens aangepast bij die voor huizen
Lees ook:Wietwoonwagen woensdag onruimd
Lees ook:Woonwagenaanpak blijft lastig
Lees ook:Woonwagen met hennepplantage ontruimd
Lees ook:Ontruiming woonwagen verliep rustig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.