Sociale woningbouw blijft Amstelveens stiefkind

Zoals viel te verwachten, is de gemeente er nog niet in geslaagd zoveel betaalbare huurwoningen te bouwen als in haar Woonvisie is aangegeven. Ook met de middeldure woningen loopt zij daarop achter. Aan dure huizen is intussen geen gebrek. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage over de uitwerking van de Woonvisie 2007-2011.

 

De hoop van de gemeente is nu gevestigd op nieuwe projecten met betaalbare woningen. Ook wordt onderzocht of leegstaande kantoorpanden voor jongerenhuisvesting is te benutten. Verder vraagt Amstelveen subsidie aan voor sociale woningbouw. B en W willen de kernvoorraad van 9000 relatief goedkope woningen handhaven. Om die voorraad op peil te houden, moeten er 1080 woningen worden gebouwd, maar voorziet een fors tekort in 2015. De stagnatie wordt onder meer veroorzaakt door het uitstel van de sociale woningbouw ter vervanging van de gesloopt flats aan de Carmenlaan. Verder zijn door de Zonnehuisgroep 42 wooneenheden in Bovenkerk-Zuid uit de kernvoorraadmonitor gehaald, worden er in Westwijk 90 minder gebouwd dan gepland en is volgens het college op sommige locaties het aantal te bouwen woningen te hoog ingeschat. Met de corporaties is een plan van aanpak afgesproken om verbetering in de situatie te brengen.

Lees ook:College: Kernvoorraad sociale woningen blijft op peil
Lees ook:Actie SP met woningzoeken op ‘slooptterrein’ Carmenlaan
Lees ook:Geen sociale woningbouw sloopterrein Carmenlaan
Lees ook:Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’
Lees ook:SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan

18 reacties op “Sociale woningbouw blijft Amstelveens stiefkind

 1. Grea Twint

  Ik geef toe, beter laat dan nooit maar ik heb wel gereageerd op: Speelveldjes op de plek vd Carmenlaan. Maar nu
  over stiefkind gesproken, dat word het vanzelf als de gemeente veel sociale huurwoningen sloopt, de bewoners dan laat weten dat ze terug mogen keren op dezelfde plek, zoals staat geschreven in de Sociale Statuten van Woongroep Holland en Eigenhuis.
  Maar als dan de Gemeente deze grond weer van de rijke boven vermelde groep gaat kopen, om er dan vervolgens zolang ~Speelveldjes~ van te maken, en daarna de grond voor een andere bestemming gaat gebruiken? dan komen de mensen die onder een bepaalde loongrens vallen natuurlijk nooit aan een Sociale huurwoning.
  Dus Gemeente Amstelveen de oplossing is klip en klaar, doe wat er afgesproken is in de Sociale Statuten, want die MOETEN nageleefd worden, toch??? Breng hetzelfde aantal woningen op de Carmenlaan terug voor deze groep mensen, en het ziet er meteen weer een stuk vrolijker uit voor u en u heeft weer minder zorg aan uw hoofd.
  Zoals er boven staat: Aan dure huizen is er geen gebrek in Amstelveen. U MOET ook rekening houden met uw eigen Amstelveners en niet alleen met diegene die hier komen werken van buitenaf met een allej…. hoog salaris. Graag zou ik hierop een antwoord ontvangen. Grea Twint van het Overleg team vd Sociale Statuten en voorzitter van de inmiddels gedeeltelijke gesloopte SWS woningen in Bovenkerk. Ik ben de enige die dit Sociale Statuut niet heeft ondertekend, omdat al deze mensen uit Bovenkerk geen goede voorlichting hebben gekregen. Laat staan van de Carmenlaan.
  Met vriendelijke groet Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Amstelveen voor de Amstelveners? Wat is dat voor nazi-taal?!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Taz

  Nou, nou meneer v/d Liet wat een vieze taal slaat u uit. Niet meer doen hier!

  Ben het overigens helemaal niet eens met nw Twint. Maar dat ter zijde.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Mw Twint heeft nu eenmaal de klassenstrijd op haar vandel geschreven en zal niet rusten voordat de dictatuur van het proletariaat ook in Amstelveen is gevestigd.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Taz

  Ben ik ook niet blij mee, maar gaarne geen WOII beschuldigingen.

  OK?

  Enne mw Twint, heb ook eens oog voor de realiteit.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Grea Twint

  Oer domme regels van deze twee …… al is het te gek voor woorden, daar reageer ik niet op.
  Maar zeg nu is wat er volgens jullie echt niet waar is, geef eens een goed antwoordt.
  En niet alleen slap gel…, probeer is to the point of bij DE LES TE BLIJVEN, of is dit te moeilijk voor jullie. Ik geef mezelf weinig kans op een goed antwoord, omdat de geest, zeker van de heer van der Liet in erg slechte staat verkeert. zie 24-09-07. Ik durf het niet eens te herhalen.
  Met vriendelijke groet. Doe is menselijk.
  Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Aha, u wenst zichzelf buiten de discussie te plaatsen! Nou, veel geluk dan verder!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Overigens, wat niet juist is aan uw betoog: dat de gemeente een andere bestemming geeft aan die percelen. De bestemming volgens het bestemmingsplan is nog steeds ongewijzigd! Om met onze premier te spreken: u liegt en bent oneerlijk!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Taz

  Go van der Liet go, maak er gehakt van….

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Het mooie is, dat met haar kortzichtige uitlatingen mevrouw Twint zelf haar hand al in de gehaktmolen steekt. Ik hoef hem alleen nog maar aan te zetten.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Grea Twint

  Wat ik op 26-09-07, 16.59 schreef is dus toch waar! Dus ga lekker palmbomen tellen, als u tenminste al niet tussen 4 muren zit. En voor de meeloper weet ik nog geen oplossing en interesseerd me ook niet. Omdat u nog steeds geen normaal antwoord kan geven ben ik nu klaar met jullie. Doeiiiiiiiii.
  Mvg Grea Twint.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  De meelopers, zo noemt u dus de zwijgende meerderheid! Haha, wat een heerlijkheid, dat die het altijd voor het zeggen zal hebben, in plaats van de mensen met extreme denkbeelden zoals u!
  En ik begrijp, dat dit uw laatste bijdrage was aan dit forum? Hoera!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Grea Twint

  1 meeloper, zie eerder boven.
  Dus melopers-s, en op het eind een ..Z
  Als u het vorige bovenstaande niet begrijpt, is dit laatste zeker helemaal moeilijk voor u. Maar u heeft daar alle tijd voor toch?
  En ik ben nu eenmaal iemand die graag wil helpen waar het nodig is, al ziet niet iedereen dit in. Meer uitleg kan ik u niet geven. Maar ik hoop uiteindelijk toch dat u mijn eerste stukje nog eens goed wil lezen, meestal begrijp je het dan beter en denk je bij jezelf: zij heeft gelijk met oerdomme gezegdes.
  Met vriendelijke groet Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  U was toch klaar met ons? Waarom gaat u dan toch nog door met het volk te vermoeien met uw warrige bijdragen?

    /   Beantwoorden  / 
 15. Rob Nijkamp

  Iedereen in deze discussie zal zijn/haar stukje gelijk misschien wel hebben, Maar waaar draait het feitelijk om? Niet meer en niet minder dan fatsoenlijk zorgen voor je eigen inwoners. Als het moeilijk gaat worden, dan is Hans vd Liet nu ver weg maar ook als inwoner van Amstelveen een meester in het duiken van feitelijke beantwoording. Het CDA was dan de vertegenwoordiger van de zwijgende meerderheid, inderdaad nooit van gehoord, of er werd gedoken met oneigenlijke beschuldigingen zonder daadwerkelijk antwoord. Als je als Amstelveens gemeentebestuur daadwerkelijk goed wil zorgen voor je eigen inwoners is enige inspanning wel terecht gevraagd en niet weglopen voor verantwoordelijkheden. Nu wordt alles overgelaten aan de woningcorporaties, want de gemeete heeft geen stem in deze. Terugkeer in de Carmenflat is moeilijk wat deze bestaat niet meer en eigenlijk is deze discussie geweest maar Bovenkerk rammelt en de vervolgstappen komen eraan. Dit geeft kansen aan het huidige college en moet niet alleen gaan zorgen voor de tophuizen van de zogenoemde happy few. Maar ja, CDA en VVD vinden dit prima en de PvdA draait naar Haags model totdat het misschien uitkomt.

    /   Beantwoorden  / 
 16. De Gouverneur

  We wachten op de afrekening bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen! Eens zien of het stemvolk echt zo ontevreden is over de manier waarop ons gemeentebestuur voor de inwoners zorgt!

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans van der Liet

  Hahaha, alsof er een verband zou bestaan tussen de perikelen rond de Carmenlaan en mijn persoonlijke carrièreplanning. Mijn beste Rob, je hebt waarlijk een bloeiende fantasie!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Taz

  Ron = De Gouverneur?

  Wow,

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.