Veel vraag naar jaren ’30 woningen Elsrijk

De belangstelling van kopers voor uit de jaren dertig daterende huizen in Elsrijk is enorm. In nieuwbouw is de architectonische stijl van de jaren dertig op het ogenblik heel populair. Dat meldt Brockhoff Makelaars, die verder een stabiel prijsverloop op de Amstelveense woningmarkt signaleert.

De slechte bereikbaarheid van Almere heeft volgens Brockhoff tot gevolg dat de woningen in Amstelveen nog duurder worden dan zij al waren. “Een goede normale eengezinswoning kan hier 100 duizend euro of meer duurder zijn,” meldt Brockhoff, die het schandalig noemt dat de politiek ‘zich nu pas druk maakt over de bereikbaarheid van Almere en de aangekondigde maatregelen zijn absoluut onvoldoende.’

Brockhoff: “De woningprijzen in Amstelveen zijn heel hoog en dat is voor een groot deel het gevolg van de centrale ligging, maar zeker ook van de goede bereikbaarheid. Als grotere gebieden rondom de Randstad beter bereikbaar worden, heeft dat een temperende invloed op de Amstelveense huizenprijzen.”

Anders dan de VVD, vindt Brockhoff het niet verstandig vooral dure huizen te bouwen om daarmee de doorstroming te bevorderen. De theorie is wel juist, maar de praktijk hardnekkig, blijkt uit de Nieuwsbrief van Brockhoff. “Voor die dure villa bestaat een beperkte doelgroep, dus is het niet verstandig veel nieuwe dure villa’s te bouwen. Wat wij wel graag stimuleren, is de bouw van meer ruime twee-onder-een-kapwoningen. De koper daarvan laat vrijwel zeker een eengezins- of hoekwoning achter, waar een gezonde vraag naar is. Het bouwen van teveel gewonde eengezinswoningen geeft uiteindelijk weinig doorstroming.”

Lees ook:Amstelveense huizen weer fors duurder
Lees ook:Stagnerende huizenverkoop, gebrek aan nieuwbouw voorzien
Lees ook:Koopwoningen vooral naar niet-ingezetenen
Lees ook:Meer dan helft Aalsmeerse nieuwbouw gekocht door Amstelveners
Lees ook:Dieptepunt in verkoop woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.