GroenLinks wil weer gemeentelijk woningbedrijf

GroenLinks wil het lang geleden opgeheven gemeentelijke woningbedrijf weer in ere herstellen om betaalbare huurwoningen te kunnen aanbieden. Behalve bouwwethouder Regouin, die daarvoor pleitte bij de start van het woningbouwproject in Bovenkerk-zuid, heeft maandag (27 februari) ook de fractie van zijn partij zich daarvoor uitgesproken. Lijsttrekker Sander Mager deed dat tijdens een verkiezingsdebat op Uilenstede.

Hij zei tegen studenten: ‘Na jullie campuscontract op Uilenstede, kan de gemeente je niks bieden in Amstelveen. Er zijn slechts 250 jongerenwoningen, waar er per jaar maximaal 5 vrijkomen. Zonder een forse inzet van de gemeente zal dat niet veranderen.’ Mager haalde hard uit naar kandidaat-raadslid Tom Ponjee van de VVD. ‘De VVD heeft in haar programma staan te willen bouwen in het middeldure en dure segment, jongeren moeten volgens de VVD begeleid worden naar woningen elders in de regio. Dan zeg je eigenlijk: er is voor jou hier geen plek en die komt er ook niet. Amstelveen wordt dan een stad voor de happy few.’

Mager ziet de verkoop van het gemeentelijk woningbedrijf als de grootste fout die de gemeente heeft gemaakt op huisvestingsgebied. ‘De gemeente heeft nu bijna geen mogelijkheid meer om te sturen in de woningmarkt. Het gemeentebestuur loopt noodgedwongen aan de leiband van de woningbouwcorporaties. Het college heeft zich bij de onlangs getekende prestatieafspraken maximaal ingezet, maar het resultaat is eigenlijk onvoldoende. Dat ligt niet aan de wethouders, maar aan de positie waarin de gemeente zich heeft laten manoeuvreren.’

De gemeente moet zich volgens GroenLinks vooral te richten op huisvesting van bijzondere doelgroepen: starters, jongeren, senioren en mensen die een aangepaste woning nodig hebben.

Lees ook:Frits Barend leidt lijsttrekkersdebat over wonen
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:Mager vindt zijn draagvlak te mager…
Lees ook:GroenLinks in verzet tegen uitzetting bewoners Uilenstede
Lees ook:GroenLinks wil buurtpark aan Marne

8 reacties op “GroenLinks wil weer gemeentelijk woningbedrijf

  1. Hans van der Liet

    Dat verbaast niet: een nieuw gemeentebedrijf betekent: jobs for the boys (and girls) van Groen Links. Die partij heeft veel aanhang onder subalterne gemeente-ambtenaren namelijk.
    Groen Links wil meer macht van de staat. Tsja, dat concept hadden we dacht ik in 1989 toch definitief afgeleverd op de mestvaalt van de geschiedenis.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    Een vreemde redenering houdt Sander Mager er op na. De voormalig wethouder van Groen Links, die net zo werd ingepakt als de huidig wethouder van PvdA door de ambtenaren en dat ook goed heeft gevonden zijn vooral niet kritisch ten opzicte van het beleid wat wordt gemaakt in de regio. Daar zitten de gemeenten te denken? en te praten over beleid en de toekomst. Door middel van Woningnet is in de regio 1 aanspreekpunt ingericht die de huizen aanbied. Of dit beter/anders gaat worden door middel van gemeentelijke instellingen lijkt mij niet of je moet ook uit de regio stappen. Daarmee verliest de gemeente teveel invloed en dus zal dit niet gaan. Maar ja, 3 maart komt steeds dichterbij, dus de sprookjesboeken gaan weer open.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joost09

    Vrinden, dit bericht is uit 2006! Overigens is het wel een mooie illustratie dat dit College ind e afgelopen vier jaar niets heeft verbeterd aan de positie van jongeren op de Amstelveense woningmarkt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Wat wil je daarmee zeggen, Joost? Dat Groen Links inmiddels weer is afgestapt van het idee van een gemeentelijk woningbedrijf? Mooie zigzag-koers. Flip-flopper John Kerry was er niks bij!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Misschien kunnen die jongeren zelf eens iets doen aan het verbeteren van hun positie op de Amstelveense woningmarkt. Namelijk door hard te werken en daarmee genoeg centjes te verdienen om iets te kunnen kopen of huren. Dat lijkt me beter dan te hopen op de goedertierenheid van de taxpayer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. botterik

      Ik werk ook keihard, maar kan het nog niet betalen. Volgens mij heeft Jiskefet de lullo’s op types als jij gebaseerd. Wat spreidt jij een ballerigheid tentoon, niet te geloven!! Ik durf te wedden dat je er nog trots op bent ook.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Peter

        Hahaha, die botterik.
        Hans is de meest gecompassioneerde Amstelvener die
        er rond loopt. Dat hij geregeld hondse (=cynische)
        opmerkingen maakt is om de discussie scherp te houden.
        Als je Hans vraagt om je te helpen de huur te voldoen zal hij de eerste zijn die de portemonnaie
        trekt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. botterik

          Nee hoor, ik kom nog eerder bij jou en dat wil wat zeggen!!!!!!!!

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.