Wethouder chef-kok in buurtrestaurant

Wethouder Brandes als chef kok. Foto: Ton Belderok

Wethouder Brandes als chef kok. Foto: Ton Belderok

“Alles is door ons zelf gemaakt en absoluut vers”, zei de in kooktenue gestoken wethouder Jeroen Brandes woensdagavond. Als beroepskok leidde hij in het buurtrestaurant ‘Eten in de Olmen’ de keukenbrigade. Min of meer werd daarmee het kersverse door vrijwilligers gerunde eetpaleis ingewijd.

De mensen in de keuken, geleid door chef-kok Brandes, waren medewerkers van de gemeentelijke jongerenafdeling en het complete college bevond zich onder de gasten, onder wie ook buurtbewoners. Zij kregen een uitstekend drie gangen diner en daarbij behorende wijnen voorgeschoteld door de kookstaf.

Het gebeurde allemaal in het voormalige verzorgingscentrum Olmenhof, geruime tijd een leegstaand in verval geraakt bolwerk, dat vandalisme aantrok en voor klachten in de wik zorgde, maar nu weer een uiterst nuttig gebouw, met onder eer een goedkoop restaurant. Ook de Voedselbank wordt er binnenkort heen verhuisd.

“Uit het niets is dit allemaal eigenlijk opgebouwd. Ik had dit nooit durven dromen”, meldde een van de organisatoren van het diner. “Wij hebben heerlijk gegeten dankzij onze wethouder.”

B&W menen dat door de nieuwe functie van het pand ook de sociale samenhang in de wijk wordt bevorderd. Het is de bedoeling dat koks van diverse restaurants in Amstelveen als gastkok eens komen koken in de Olmenhof. Die moeten zich dan wel een beetje behelpen in een vrij kleine keuken, meldde Brandes. Maar het is hem en zijn gelegenheidsteam gelukt, dus ook andere vakmensen kunnen er best improviseren, denk hij.

Onder de genodigden velen die hebben geholpen het buurtrestaurant aan Landtong 2  te realiseren. Het is geopend op dinsdag- en donderdagavond.

Lees ook:Voedselbank in november naar Olmenhof
Lees ook:Buurtrestaurant in Olmenhof
Lees ook:Weer kerstdiner voor ouderen
Lees ook:De Bolder gaat een jaar dicht
Lees ook:Fairtrade op z’n Duits op Stadsplein

5 reacties op “Wethouder chef-kok in buurtrestaurant

  1. Laila

    Supergoed initiatief! Ook leuk dat er professionele koks langskomen om te koken. Is dat trouwens alleen een idee en moeten die koks nog benaderd worden of waren er ook snel vrijwilligers voor te vinden?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Hulde. Nu nog een prijsvraag voor de naam van het restaurant. De vrijwilligersprijs verdient het nu al. Maar tja, die prijs deelt de gemeente Amstelveen, o schande, niet meer uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk Bleekemolen

    Het restaurant heeft al een naam: “Eten in de Olmen”.
    En dat van die professionele koks uit andere restaurants is nog slechts een idee, maar wel een leuk idee.
    Op de eerste plaats zoeken wij nu meer vrijwilligers voor de keuken en de bediening, zodat we meer avonden open kunnen. Wie meldt zich?
    De dinsdag en donderdagavond zitten we zo goed als vol. Reserveren dus!

      /   Beantwoorden  / 
  4. gerben

    Eten in de Olmen, mooie naam. Is Westwijk is ook zo al zoiets (ontmoeten, ontmo-eten). Nu nog zo’n initiatief boven de A9. Het moet komen van onderop.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      In Randwijck bestaat ook zoiets…(Villa Randwijck)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.