Film en lezing over dementie

572fb4ee-49ae-4f03-b27a-0975a3c73370Onder de titel ‘Mijn hoofd in jouw handen’ wordt dinsdag 18 november een lezing, met presentatie van de gelijknamige film, gegeven over beginnende dementie. Die bijeenkomst vindt plaats bij Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3, om 19.30 uur.
Twee jaar lang werkte Pim Giel aan de film ‘Mijn hoofd in jouw handen’. De première vond plaats op 25 september 2014 tijdens een congres over dementie. De presentatie werd verzorgd door dr. Erik Scherder,  professor van het jaar 2013. Verdere sprekers waren Janne Papma, directeur Alzheimer Centrum Erasmus MC, Jan Kroes, notaris nalatenschappen en Marga Bult, ambassadeur Alzheimer Nederland.
De film werd met veel enthousiasme ontvangen en kreeg een staande ovatie. Zie ook:
https://www.youtube.com/watch?v=gKPCFkANzf4.

Pim Giel trekt met deze informatieve film door het land voor presentaties bij Alzheimer Cafés, zorg- en welzijnsinstellingen, buurthuizen en voor artsen en patiëntenverenigingen. Op dinsdagavond 18 november geeft hij samen met drs. Anne Kraaikamp, één van de hoofdrolspeelster in de film, een presentatie in Villa Randwijck.

Programma: De visie van Pim Giel als zorg-innovator (na 25 jaar werken in de zorg) op klantgericht werken, eigen regie en de motivatie om deze documentaire te maken. Verder: presentatie van drs. Anne Kraaikamp over de cursus ‘Help me even’ met praktische tips en vertoning van de film. Daarna informeel gesprek met bezoekers en adviezen rond zorg.

Vanaf dinsdag 11 november houdt Anne Kraaikamp in Villa Randwijck een inloopspreekuur voor mantelzorgers van mensen met een vorm van dementie. Zij is elke dinsdag van 11:00-12:00 uur aanwezig voor advies en ondersteuning. Aanmelden voor deze lezing en presentatie van de film via e-mailadres:  [email protected]. Zie ook http://www.mijnhoofd.com voor meer info over Pim Giel en zijn project.

Lees ook:Dementie: wordt ook in AV epidemie
Lees ook:Zestig mensen bij meeting Dementie
Lees ook:Gesprek met dementie patiënt in AC
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.