Verhuizing Westend uitgesteld

WestwijkDe verhuizing van het wijkcentrum Westend, wegens uitbreiding van het winkelcentrum Westwijk, is vertraagd. De gebruikers zouden tijdens de herfstvakantie overgaan naar tijdelijke huisvesting, maar dat wordt later doordat een commissie die zich bij Delta Lloyd bezighoudt met aankopen en aan bestedingen, een zogenoemde tenderboard, de aankoop van een deel van het Westwijkplein nog moet goedkeuren.

Delta Lloyd heeft wel een koopovereenkomst getekend, maar onder voorbehoud van goedkeuring door die tenderboard van het bedrijf. Die moet er overigens wel voor 1 september zijn, maar eerder was de gebruikers verteld dat het voor 1 juli zou gebeuren. En dan zou er in de herfstvakantie worden verhuisd. Dat gaat nu dus niet door.

Door de uitbreiding van het winkelcentrum moet een deel van Westend worden gesloopt. Wat er van het pand overblijft wordt geschikt gemaakt voor toekomstig gebruik. Maar de werkzaamheden starten niet voordat de tenderboard van Delta Lloyd groen licht heeft gegeven. Die bestudeert nu de aankoop.

Om deze werkzaamheden mogelijk te maken, verhuizen de gebruikers van het wijkcentrum naar twee tijdelijke locaties, laat wethouder Herbert5 Raat in een brief aan de gemeenteraad weten. Die moeten nog wel eerst daarvoor klaar worden gemaakt. Pas daarna kan er worden verhuisd. De gebruikers tasten nog steeds in het duister over de datum, geeft Raat toe. Maar in elk geval gebeurt dat niet in het begin van het najaar, blijkt nu.

‘Als het plan doorgaat, komt er tijdelijke huisvesting. Alleen de ingangsdatum staat nog niet vast’, schrijft Raat.  ‘Om onrust te voorkomen, wilden wij het Wijkplatform, AanZ en de Bewonerscommissie over de stand van zaken informeren en in overleg treden met gebruikers over een mogelijk nieuwe verhuisdatum. In dit overleg zullen we ook melden dat er de tijdelijke locaties beschikbaar zijn als het plan doorgaat’

 

Lees ook:Wijkcentrum Westend in januari gesloopt
Lees ook:Informatie-avond verbouwing wc Westwijk
Lees ook:Keurmerk Veilig Ondernemer voor winkelcentrum Middenhoven
Lees ook:Werk aan dak monument stil gelegd
Lees ook:Winkelcentrum Westwijk veel groter, wijkcentrum kleiner

Eén reactie op “Verhuizing Westend uitgesteld

  1. gjzn

    Van uitstel komt afstel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.